Op 30 september kregen we twee mailtjes:
De eerste met het bericht en foto's dat fase 1, het schoolgebouw met 4 klaslokalen en kantoor klaar was. In de tweede mail kregen we de uitnodiging met het verzoek om aanwezig te zijn bij de opening van de Holy Family Senior High School.
Daarover was al eerder gecommuniceerd en we hebben toen laten weten dat dit voor ons niet haalbaar was.
Om die reden wordt er nu een "eenvoudige" openingsceremonie gehouden, waarbij het managementteam, de medewerkers en studenten allemaal aanwezig zullen zijn.

Op 2 oktober wordt nu het gebouw gezegend door Bisschop Paul Bemile en daarbij zal iedereen die mee heeft gewerkt aan de tot totstandkoming van de school, aanwezig zijn. Jammer genoeg zal broeder Albert er niet bij zijn omdat hij een belangrijke vergadering in Accra heeft. En dat is zo'n kleine 1000 km verder naar het zuiden.

De bedoeling is dat wanneer fase 2 van de bouw - die Wilde Ganzen onlangs heeft goedgekeurd - ook klaar is, de officiële opening plaats vindt. Ze willen dan beide gebouwen tegelijkertijd inzegenen. Dat zou in februari 2012 moeten gebeuren en daar hopen we wel bij te kunnen zijn.
Intussen zijn we druk bezig met het werven van fondsen voor de tweede fase. We kunnen dan binnenkort een voorschot doen voor de aanbetaling van het project bij Wilde Ganzen. Op die manier kan de aannemer beginnen met de bouw. Ze hopen dan eind januari klaar te zijn met de bouw zodat in februari de opening kan plaats vinden.

090 laatste loodjes.jpg 091 opruimen.jpg 092 inspectie.jpg 093 keurig geverfd.jpg 094 trotse zusters.jpg

Vanwege het regenseizoen is de tuin en het pas aangelegde bomenpark op de nieuwe locatie bedekt met gras en doornstruiken. Vanaf donderdag is een aantal studenten bezig om het land schoon te maken want alles moet er natuurlijk netjes uitzien! Een andere groep helpt mee met het verhuizen van het schoolmeubilair, kasten, boeken en bureaus.

 

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016