Goedkeuring Wilde Ganzen voor fase 2 van het bouwproject
Begin september kregen we nieuwe foto's binnen. Er waren - zoals gebruikelijk in Ghana - problemen met de internetverbinding. De vier klaslokalen en het kantoortje zijn bijna klaar. Dat is ook nodig want 15 september hebben de eerste leerlingen zich al aangemeld en maandag 19 september beginnen de lessen.
Het is nog steeds regenseizoen in Ghana dus het is wel goed dat er een droog onderkomen is. Er zijn een aantal foto's van de leerlingen waarop wat "buitenschoolse activiteiten" te zien zijn. Zo krijgt u een klein beetje 'n idee waar de studenten zich mee bezig houden.

Frans Hamer en Natasja Insing vertellen het goede bericht tijdens een bezoek van Annie Manders (EOF) aan Wilde Ganzen. Fase 2 van het project is goedgekeurd en dat betekent dat er nog vier klaslokalen met een kantoor/opslagruimte bijgebouwd mag worden. Daarvoor zullen we hard aan het werk gaan om de benodigde fondsen te kunnen werven.  Een van de foto's laat een aantal leerlingen zien van de "special class" voor de 4e jaars.

De vorige regering had in 2006 besloten om opleiding aan de SHS vier jaar te maken. De hele infrastructuur lag overhoop: onvoldoende ruimte om alle leerlingen op te vangen, geen klaslokalen, geen dormitories, geen lesmateriaal enz. De huidige regering heeft in 2008 dat besluit weer teruggedraaid naar drie jaar. Maar het betekent wel dat er nu dus een aantal 4e-jaars leerlingen uit die voorgaande periode zijn, die nog examen moeten doen.
Hervormingen in het onderwijs in Ghana betekenen niet automatisch een verbetering en vaak zijn daar de leerkrachten en leerlingen de dupe van.

086 gesprek WG.jpg 071 buitenspel leerlingen.jpg 072 buitenspel leerlingen.jpg 073 buitenactiviteiten.jpg 074 buitenactiviteiten.jpg 075 leerlingen koken eten.jpg 076 bestuursvergadering.jpg 077 slaapruimte voor de meisjes.jpg 078 toelatingsexamens mei.jpg 079 kleren om naar de kerk te gaan.jpg 080 een vd oude bijgebouwen.jpg 081 bomen planten.jpg 082 bomen planten.jpg 083 bijeenkomst bestuur.jpg 087 special class.jpg 085 spullen opruimen.jpg 084a school CU.jpg 084 de school is bijna klaar.jpg

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016