Nieuwe projectaanvraag uit Hamile
EOF heeft een aanvraag gekregen voor de bouw van een Senior High School (SHS) in Hamile. In het Lambussie-Karni district zijn n.l. twintig (20) Junior High Schools maar slechts één (1) Senior High School. Dit zou dus pas de tweede Senior High School worden. De eerste staat in Piina, gebouwd in 1998. Het is duidelijk een achtergebleven gebied en de aanvraag is bedoeld om een aantal leerlingen van de twintig (20) Junior High Scholen op te vangen en kans te bieden op onderwijs.
De dichtstbijzijnde Senior High is in een ander district, (Lawra) 20 km verder, geen openbaar vervoer en..., alleen voor jongens.

De Senior High zal in Hamile gebouwd worden, een kleine stad in het uiterste noorden van Ghana, aan de grens met Burkina Faso. De leerlingen komen uit de stad zelf en omliggende dorpen; een afstand van 20 tot wel 70 km! Hamile zelf heeft ca. 3000 inwoners. Ondanks dat het een stad is leeft de bevolking voor het overgrote gedeelte van landbouw en een beetje handel. (ook wordt er gesmokkeld en is er prostitutie) De levensomstandigheden zijn erg slecht, mensen zijn ontzettend arm en hebben nauwelijks voldoende te eten.

 

12er is voldoende ruimte op de nieuwe locatie.jpg 13 de zusters met een van de landeigenaren bij de buis voor de waterpomp.jpg 14 leerlingen krijgen engelse les en in hun eigen lokale taal het dagare.jpg

Ga naar Senior High School Hamile 2

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016