Green House met solar en watertankIn december 2016 zaten er drieëntachtig (83) kinderen op de St. Don Bosco Special School. Deze nieuwe omgeving is een enorm groot verschil met de eerdere locatie, een hoek bij de School voor Doven. Daar was een kleine ruimte gemaakt waar in 2009 een twintigtal leerlingen onderdak hadden.

Voor ouders, familieleden en vrienden zijn voorlichtingsavonden georganiseerd. Ook zijn er radio-uitzendingen geweest en publicaties in diverse media om mensen bewust te maken dat ook deze kinderen met een beperking recht hebben op onderwijs en een beter leven.
Het effect was dat ouders en familieleden de kinderen naar school brachten. Het is voor onze partners in Ghana een uitdaging om voor deze groep kinderen de juiste manier te vinden om deze leerlingen speciaal onderwijs te bieden. Dankzij onze donateurs kan EOF deze school helpen hun doelen te bereiken.

Er is in deze periode hard gewerkt, het complex ziet er prima uit met een prachtige entree die toegang geeft tot de school. Nadat in juni 2016 de  pomp was aangesloten is er verder gewerkt aan de afwerking van de gebouwen. De keuken, met eet- en recreatiezaal, is klaar. Gebouwd door een lokale aannemer in opdracht van de overheid, wat in dit geval tot wat vertraging heeft geleid. 
De medewerking met de overheid in Ghana is buitengewoon goed te noemen. Zo is er in samenwerking met MOFA (Ministry Of Food and Agric) en Social Welfare een Green House gebouwd bij de school. Het is het eerste Green House in de Upper West Region en... er zijn al tomaten geoogst! De kinderen  kunnen op deze manier vaardigheden opdoen en (hun eigen) groenten verbouwen. De bijdrage van de actie groep 8, schoolverlaters 2016 van BS de Regenboog, is besteed aan emmers, gieters, plantjes. Ook zijn er kralen, bakjes en materialen van gekocht om armbanden en kettingen te maken.  

Nu de “infrastructuur” staat is de volgende stap het aanleggen van een groententuin bij de keuken. Op het terrein zelf en langs de afscheiding zullen mangobomen worden geplant. Er is bewust gekozen voor mangobomen omdat die voor schaduw zorgen en voor lekkere mango’s. 

werkzaamheden aan hekwerk en muur werkzaamheden aan hekwerk en muur werkzaamheden aan muur en poort Totaal overzicht van muur en hekwerk GoogleMaps Don Bosco Special School, locatie keuken en Green House Plattegrond met indicatie maat terrein Toegangsbord langs de provinciale weg Ingang naar St Don Bosco Special School Op weg naar de lokalen Locatie Green House Locatie Green House Close-up Green House met zonnepaneel en watertank Bezig met de voorbereidingen De nog lege emmers Gevuld met plantjes Close-up Opbinden van de planten Close-up van de kralenkettingen Ze zijn ijverig bezig De leerkracht helpt natuurlijk mee Het is een hele uitdaging voor de kinderen Ook de leerkrachten hebben hun handen vol Ze vinden het fijn om iets te maken

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016