Verslag over de periode van oktober 2011 tot en met maart 2012. Broeder Gracious, directeur van PEPS-C en coördinator voor dit bouwproject. Hij bezoekt regelmatig de locatie en controleert de voortgang van de bouw. Met de aannemer en de werkers wordt het het werk besproken. Ook de architect wordt tussentijd geraadpleegd of alles volgens plan wordt uitgevoerd.
De benodigde materialen, zoals hout, dakplaten en wat er verder nodig is, moet allemaal in het zuiden van Ghana ingekocht worden.

Vervoerskosten
Er wordt zoveel mogelijk alles tegelijk gekocht om de vervoerskosten zo laag mogelijk te houden. De afstand is zo’n 900 kilometer en de transportkosten zijn behoorlijk hoog. Cemnet, spijkers enz. zijn wel op de locale markt in het noorden ingekocht.
Dormitory en het administratiegebouw
De verschillende ruimtes van de dormitory en het administratiegebouw zijn gebouwd, de dakspanten geplaatst en de dakplaten er op gelegd. Bij Domod Company Ltd. uit Accra zijn de lange golfplaten gekocht voor de twee gebouwen.
De balken voor de constructive en het plafond zijn geplaatst zodat de platen geplaatst kunnen worden nadat de muren zijn gestucadoord.
Medewerkers
Degenen die bij deze bouw zijn betrokken, zijn de architect, de uitvoerder, de aannemer, PEPS-C, de bouwvakkers en voor het werk aan het dak Domod Company Ltd. Contacten worden onderhouden via e-mails, telefoontjes, rechtstreekse contacten tijdens bijv. bijeenkomsten met andere belanghebbenden. Er is gebruik gemaakt van transport bedrijven voor het vervoer van de materialen.
Voortgang bouw
Intussen zijn ook de deuren en ramen geplaatst. Het werk aan de keuken en eetzaal is begonnen. De fundering is uitgegraven en is boven de grond. Het mooie aan dit gedeelte van het project is dat de Ghanese Regering dit betaalt. De opdracht voor dit gedeelte van het project is door de Regionale Coördinerende Raad aan een andere aannemer gegeven die meestal voor de regring werkt. De supervisie ligt bij de Architecture and Engineering Service Ltd. (AESL), een consultant van de Regering.
Sylvester Bayor
De mensen die bij de bouw van de keuken en eetzaal zijn betrokken zijn te veel om op te noemen. Maar zeker moet genoemd worden Mr. Sylvester Bayor, een van de belangrijkste krachten en die zich voor de volle 100% inzet voor onderwijs aan gehandicapte kinderen en het hoofd van de school voor doven hebben de aanvraag voor de keuken en eetzaal ingediend via de Upper West Regional Deputy Minister, Hon. Ceaser Kale aan de vorige Minister van Onderwijs Hon. Mrs Betty Mould Iddirisu die het verzoek heft goedgekeurd en geld beschikbaar heeft gesteld voor de bouw. Het is natuurlijk geweldig dat de regering op deze manier hun betrokkenheid toont.
Gelijke kansen
Een betrokkenheid voor de gehandicapte jongeren in hun land die straks een eigen, ruime accomodatie zullen hebben. Hierdoor krijgen ook deze kinderen gelijke kansen om kwalitatief beter onderwijs te krijgen en daardoor kans op een beter leven.

0535-keuken-met-eetzaal-1.jpg 0535-Keuken-met-eetzaal-links.jpg 0535 Keuken met eetzaal-rechts.jpg 0536 Keuken met eetzaal.jpg 0537 Keuken met eetzaal.jpg 0542 dakconstructie.jpg 0539 links achter klaslokalen, achtergrond dormitory en voorgrond bouw keuken en eetzaal.jpg 0540 achterzijde dormitory.jpg 0541 voorzijde dormitory.jpg 0543 een van de aansluitingen.jpg 0544 een van de aansluitingen.jpg

      

 

 

 

 

 

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016