ELPG-bestuursleden zijn op bezoek geweest bij de projecten van Peter Anoah in Sirigu. We zijn ontzettend trots en blij dat het Ghana Institute of Organic Farming (GIOF) gestart is met een éénjarige praktijkopleiding Biologische Landbouw. De opstart van de landbouwvakschool GIOF vraagt veel overleg en begeleiding, ook omdat de inbedding straks in het Ghanese schoolsysteem erg belangrijk is. In Sirigu zijn daarom in december 2013 alle ins en outs van het project goed doorgesproken met staf en projectleider Peter Anoah.

Het eindresultaat, dat zonder hulp van onze donateurs niet tot stand zou zijn gekomen, mag er zijn.

Op 22 en 23 januari 2014 stond ELPG voor de vierde keer met een stand op de BioVak in de IJsselhallen te Zwolle. Dit is de jaarlijkse "Vakbeurs voor de hele biologische duurzame keten". Als uitvloeisel van onze BioVak-activiteiten is een bezoekster met haar plaatselijke afdeling van de organisatie Soroptimisten een actie begonnen voor steun aan GIOF; de nadruk ligt op het afbouwen van een slaapgebouw voor vrouwelijke studenten van GIOF. Begin volgend jaar zullen we vernemen wat de opbrengst van hun actie is. In mei 2013 heeft ELPG aan Cordaid subsidie gevraagd voor de laatste zeven maanden van het jaar. We zijn heel blij dat we dat gekregen hebben. Inmiddels is er voor 2014 ook een aanvraag ingediend en gehonoreerd. Naast de aanvraag voor lopende kosten is er ook subsidie gevraagd voor een elektriciteitssysteem met zonnepanelen voor GIOF en voor het afbouwen van het slaapgebouw voor vrouwelijke studenten. Cordaid subsidieert maximaal 50% van alle kosten en ook EOF steunt al een aantal jaren dit project.

De landbouwschool GIOF in Sirigu komt steeds beter in bedrijf. Er zijn al verschillende korte cursussen gegeven aan boeren uit de omgeving. Voor het starten van een volledige opleiding komt veel kijken. Gewerkt wordt aan erkenning van de school en van de diploma’s die zullen worden behaald. Er is een goede samenwerking tot stand gekomen met de polytechnische school in het 25 km. verderop gelegen Bolgatanga (hoofdstad van de Upper East Region). O.a. zullen leerkrachten worden uitgewisseld. Begin 2014 start de eerste opleiding van één jaar. In het najaar volgt dan het begin van een twee jaar durende opleiding. EOF is blij met de samenwerking met GIOF, ELPG en alle vorderingen tot  nu toe. Natuurlijk moet er nog veel gedaan worden; zo is bijv. de slaapgelegenheid voor de leerlingen er nog niet. We hopen met uw steun deze en andere zaken op termijn te kunnen realiseren.

277 2014 1 veel aandacht voor de workshop van kees.jpg 278 2014 2 dansende-en-zingende-dames.jpg 279 2014 3 de-schoolgebouwen-van-giof.jpg

 

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016