Het verslag is deze keer wat korter dan normaal. Dat heeft te maken met de “kleine” werkzaamheden in het kader van de afwerking. De vloeren worden voorzien van een zand-cementlaag als gladde afwerklaag in plaats van tegels, gezien de hoge kosten van vloertegels. De betonvloer moet een ruw oppervlak hebben om een goede hechting te krijgen. Daarna wordt er een halfdroge mix van zand en cement als het ware op de vloer geramd.

Daardoor heeft de afwerkvloer geen zwakke plekken na het verharden. Tot slot wordt er handmatig met een schuurbord geschuurd totdat er een gladde vloer overblijft. De toiletten en keuken worden wel voorzien van tegels op de vloeren in verband met het beter schoon kunnen maken van een tegelvloer. Hiermee zal worden begonnen na het gereedkomen van de vloeren van de klaslokalen.
Keuken

De schoorsteen is geplaatst en is gezien het gewicht en afmeting op een stellage geplaatst. De afmeting moet er voor zorgen dat de rook en warmte afgevoerd wordt naar buiten. De hoogte en plaats is in overleg met Peter bepaald.
Toiletten
De deuren zitten er in en Souley start hier dus als eerste met het tegelwerk van de toiletten.
Laswerk
Het laatste laswerk is gedaan. De dakgoot beugels zijn allemaal gesteld en vast gelast, geschilder en klaar voor de montage van de dakgoten. De dakspanten die het overstek van het dak dragen worden met een stalen strip verankerd tegen het opwaaien.

183 werk in uitvoering.jpg 184 afwerking vloer.jpg 186 vloerafwerking gereed.jpg 185 De verandavloer krijgt dezelfde afwerking.jpg 191 De wanden van de keuken worden voorzien van tegels.jpg 189 De afzuigkap op de stellage.jpg 190 De schoorsteen naar buiten toe.jpg 180 1 verankering van dakspanten.jpg 179 verankering van dakspanten.jpg 181 verankering van dakspanten.jpg 182 verven van dakspanten.jpg 188 Het vastzetten van de vensterbanken.jpg 192 veranda.jpg 193 close up veranda.jpg

 

 

 

 

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016