Met regelmatig temperaturen van boven de 40°C is de warmste maand van het jaar aangebroken. Er is de afgelopen twee weken weer hard gewerkt maar toch blijken diverse werkzaamheden meer tijd te kosten dan gepland. Het verloop van de waterleiding vanaf de weg naar het centrale punt is gewijzigd.
De leiding zou in eerste instantie over andermans grond lopen wat tot problemen kan leiden bij eventuele toekomstige bouwplannen. Er is nog niet gestart met de graafwerkzaamheden.

Materieel & Materiaal
De betrouwbaarheid van de betonmolen laat te wensen over. De dieselmotor van de betonmolen heeft het weer begeven met het nodige oponthoud tot gevolg. Na de reparatie in Tamale heeft de molen een tijd naar behoren gewerkt maar daarna weer de geest gegeven. Ter vervanging van de dieselmotor is er een elektromotor aangekocht in Bolgatanga. Deze is inmiddels op de betonmolen is gemonteerd en wordt aangedreven door de generator. Klaar om de betonnen delen te storten. In Bolgatanga is er nog steeds geen grote hoeveelheid cement op voorraad. Zolang dit tekort aanhoudt worden er lokaal kleinere hoeveelheden cement gekocht. Dit heeft tot gevolgen dat de kosten voor cement enorm zijn gestegen en betalen we nu per zak GHC 19,- terwijl dat voorheen GHC 16,- was!
WT01 (gebouw 1)
De afdektegels op de veranda muur zijn geplaatst net als de ramen aan de voorzijde. De deuren moeten nog geplaatst en ingestort worden waarna alles vastgelast kan worden aan de verankeringen in de RE wanden. Tevens zijn de vensterbanken geplaatst echter zullen die nog moeten worden vastgeschroefd. Er wordt gekeken of de juiste schroeven uit Nederland kunnen komen. De polytank stands zijn gemetseld en er zijn ronde bekistingen gemaakt voor het betonnen plateau waarop de watertanks geplaatst zullen worden. Inmiddels is de eerste gestort. Hierna worden de buitenzijde van de stands gepleisterd.
WT02 (gebouw 2)
De ringbalk is gestort en in de komende week zullen de stalen dakspanten op de ringbalk geplaatst worden. Alle ramen zijn gelast en een deel hiervan is al geschilderd. De deuren voor het tweede schoolgebouw moeten nog worden gemaakt bij de lasser. Ook bij gebouw 2 zijn de polytank stands gemetseld en klaar om gestort te worden.
Keuken
De "septic tank" bij de keuken is gemetseld en er zijn bekistingen gemaakt voor de betonnen deksels die het geheel zullen afdekken. Ook hier is de polytank stand gemetseld en klaar om gestort te worden. Samen met Peter zal er een school bezocht worden in Bolgatanga om daar de indeling van de keuken te bekijken en een plan te maken voor het kookgedeelte in Sirigu. Peter geeft de voorkeur om op gas te koken.
Toiletten
Het stucwerk van de toiletten is afgerond. Het onderste deel, de plint, die snel vies wordt bij regenval is uitgevoerd met klein grind zodat schilderen overbodig is en er dus geen onderhoud voor nodig is. Er zijn bekistingen gemaakt voor de deksels die in de vloer bij de toiletten komen te zitten. In de komende week zal de tegelzetter Sirigu bezoeken en zal de planning voor het tegelwerk met hem worden afgestemd.

131 storten van de ringbalk van gebouw 2.jpg 132 voorman godsper aan het werk bij de betonmolen.jpg 133 transport van het beton in headpans.jpg 134 storten van het beton in de ringbalk van gebouw 2.jpg 135 ronde bekisting voor de polytank stands.jpg 136 het monteren van de elektra motor in de betonmolen.jpg 137 het storten van de stand.jpg 138 de veranda muur voorzien van afdektegels.jpg 139 de aluminium vensterbank.jpg 140 de toiletten klaar voor de deuren en schilderwerk.jpg 141 detail ramen aan voorzijde.jpg 142 laatst gestorte deel van de ringbalk.jpg 143 schilderwerk.jpg

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016