De afgelopen periode is er goede vooruitgang geboekt. De gebouwen krijgen vorm en het begint eindelijk ergens op te lijken. Ook bij de lokale bevolking wordt nu duidelijk wat nu de bedoeling is. Alle gordingen en windverbanden zijn gelast en de eerste helft van het dak ligt erop. Voor de meeste werkers is dit nieuw dus is er wat tijd nodig om een handigheid te krijgen. Normaal gesproken werken zij met golfplaten die vastgespijkerd worden op houten gordingen. In dit geval worden ze met aluminium halen vastgezet aan de gordingen.

Daarnaast is het behoorlijk precies werk omdat de eerste recht moet liggen zodat de rest dezelfde lijn volgt (vanwege de profilering). Binnenkort wordt begonnen met de achterkant.

WT02 (gebouw 2)
Er is continue doorgewerkt aan de RE wanden en het einde daarvan is in zicht. Het vinden van aarde zonder gevolgen voor het plot heeft wat aandacht gevraagd. We hebben zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de aarde uit de fundering van de keuken en de verhogingen van de regenwater opslagtanks (polytanks). Komende week moet dat gereed kunnen komen waarna begonnen wordt met de bekisting van de ringbalk.

Keuken
De fundering van de keuken is nog niet volgestort in verband met uitgegraven van de afvoer en het plateau waar de polytanks op komen te staan. Er is voldoende aarde voor de wanden uitgegraven en deze week wordt de fundering gestort van zowel de keuken als van de soak away en plateau van de polytanks. en de bekisting voor het storten van de fundering is gereed.

Toiletten
Het dak zit erop en er wordt komende week begonnen met het stuken van de binnen en buitenwanden. Er zijn extra metselaars voor aangetrokken.

103a.jpg 104.jpg 105.jpg 106.jpg 107.jpg 108.jpg

 

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016