Het verslag van Robert van de stichting Bouwen. Het droge seizoen is begonnen en het is zinderend heet op de bouw. Er werd onlangs 50 graden gemeten. Dit heeft onvermijdelijke gevolgen voor het tempo van de werkers maar we blijven proberen ze te motiveren.
De ringbalk is inmiddels ontkist en het geheel ziet er goed uit. De ondersteuning ter plaatse van de ramen blijft zo lang mogelijk staan en wordt pas verwijderd bij het plaatsen van de ramen.


Spanten
De spanten zijn geplaatst en is er inmiddels gestart met het lassen van de gordingen. De lasser uit het dorp, Mozes, is de laatste tijd niet al te betrouwbaar gebleken. Hij komt wanneer het hem uitkomt en zijn werk laat te wensen over. Uiteraard verbeterd hij zijn werk na die constatering maar het kost extra tijd. Door deze houding zijn we toch genoodzaakt uit te kijken naar een lasser uit Bolgatanga.

Het lasapparaat werkt perfect.
Zodra alle gordingen gedaan zijn kan begonnen worden met het plaatsen van het dak. De spanten en gordingen van de toiletten zijn intussen ook geplaatst en gelast.

RE Wanden
Het maken van de RE wanden van gebouw 2 gaat gewoon door.

Keuken
De fundering van de keuken is uitgegraven en de bekisting voor het storten van de fundering is gereed.

098.jpg 099.jpg 100.jpg 101.jpg 102.jpg

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016