Locatie voor GIOF
Op dit moment wordt uitgemeten
waar de piketpaaltjes moeten komen staan voor GIOF, de nieuwe landbouwschool . Een van de medewerkers van stichting Bouwen is in Accra om allerlei materiaal te kopen voor de bouw. Ook worden de definitieve tekeningen van de gebouwen gemaakt. De school wordt gebouwd volgens de Rammed Earth methode.

Deze geramde of gestampte aarde methode is een heel oude manier van bouwen. Er wordt een houten bekisting geplaatst die goed wordt verankerd. Daarin wordt een laag vochtige aarde met 10% cement gestort; deze wordt laag voor laag aangedrukt. Als alles uitgehard en droog is kan de bekisting worden verwijderd en is de muur klaar. Zie hieronder foto's van bouwwerken die met Rammed Earth zijn uitgevoerd.

 

Voor meer info zie Rammed Earth. Men is op de bouwkavel al begonnen met graven; de werkers hebben daarvoor een klein voorschot gekregen.

007 locatiegiof.jpg 006 rammedearth methode.jpg 005 paderne castle in de algarve-portugal1.jpg 005 paderne castle in de algarve-portugal2.jpg 005 section of the great wall of china-1.jpg

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016