HOLIFE

Evelyn Dibaar, directeur bij House of Liberation For Empowerment (HOLIFE) werkt al zestien jaar voor en samen met kwetsbare vrouwen en kinderen. Vooral meisjes die de school niet kunnen afmaken vanwege armoede of moeilijkheden met het formele onderwijs. HOLIFE probeert hen te helpen door hun sociale en economische situatie te verbeteren en te versterken door middel van beroepsopleidingen.

Uitreiking certificaat opleiding wevenEind december 2018 zijn de certificaten uitgereikt aan de deelnemers van de cursus weven bij HOLIFE. Zoals op de foto’s is te zien was het een feestelijke gebeurtenis onder grote belangstelling. De meisjes zijn prachtig gekleed in hun eigen gemaakte outfit van de door henzelf geweven stoffen. Ze mogen trots zijn op het behaalde resultaat.

Geweven stof en kralen in de winkelDe meisjes van de opleiding weven hebben een eigen winkel ingericht in de showroom van het HOLIFE centrum. Ze zijn trots op hun mooie geweven stoffen.

EOF wenst hun succes met de verkoop.

Evelyn Dibaar, directeur HOLIFEDe directeur en medewerkers van HOLIFE zijn ontzettend blij met de 2e hands Pick-up die mede dank zij een bijdrage van EOF kon worden gekocht.
Evelyn en haar medewerkers kunnen nu weer met een gerust gevoel op projectbezoek. Hun oude auto stond vaker stil onderweg dan dat hij op de stoffige zandwegen reed.

Geweven lappen stofDe levensomstandigheden in het noorden van Ghana zijn slecht, er is weinig werkgelegenheid en de inkomens zijn laag. De meeste vrouwen verbouwen wat groenten op een stukje land rondom hun huis. De opbrengst is laag en vaak is er niet voldoende te eten voor hun gezin.

Landbouw in Sub-Sahara AfrikaFinancial Equality for Africa’s Women Farmers
(Jun 15, 2018 Shiro Wachira)
Sub-Saharan Africa remains one of the world's most gender-unequal regions, a place where perceptions, attitudes, and traditional roles conspire to limit women’s access to healthcare, education, and economic resources.

Het knopen van draden voor weefgetouwHOLIFE (House of Liberation for empowerment) werkt samen met plattelandsvrouwen en weduwen. Daarnaast motiveert HOLIFE jonge meisjes die soms de basisschool niet af maken en niet aan een vervolgopleiding kunnen beginnen. HOLIFE biedt hen de kans om een opleiding te volgen zodat ze later in staat zijn voor zichzelf te kunnen zorgen.


Mission Statement HOLIFEIedereen verdient een kans op een beter leven, zich te ontwikkelen en een menswaardig bestaan op te bouwen. Door armoede en discriminatie vanuit "culturele" gebruiken worden meisjes en vrouwen achtergesteld. HOLIFE heeft in elf jaar een netwerk opgebouwd van betrokken vrouwen die samenwerken om armoede te bestrijden waardoor structurele verandering kan plaatsvinden.

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

CBF Erkend Goed Doel

1 september 2016