Zuster Juliana Akayeti van Wa Diocesan Health Service bezoekt de kliniekIn opdracht van de Bisschop van Wa bezochten de diocesaan uitvoerend secretaris, Zuster Juliana Akayeti, van de Wa Diocesan Health Service (DHS) de Duong Bone Setters Clinic. De Duong Youth and Development Association (DYDA) heeft verzocht om de kliniek in Duong te laten beheren door de DHS. Deze zorgt voor de salarissen van de dokter en verpleegkundigen en voor het verstrekken van medicijnen.

Het Diocees in Wa heeft gezien dat er al veel gedaan is en wil graag samenwerken om deze belangrijke voorziening in stand te houden. Ondanks het vele werk wat is gedaan, is nog niet alles klaar. Hierbij de lijst met wat is gedaan en welke faciliteiten er nog moeten komen.

  HUIDIGE VOORZIENINGEN BIJ DE KLINIEK

 1. Afdeling administratie;
 2. Spreekkamer;
 3. Afdeling fysiotherapie;
 4. Laboratoriumeenheid;
 5. Boekhoudafdeling;
 6. Opname afdeling voor mannen, vrouwen en kinderen;
 7. Restaurant met keuken;
 8. Wastafels, douches en toiletten voor personeel en patiënten;
 9. Orthopedische bedden;
 10. Wasruimte.


ESSENTIËLE ZAKEN DIE NOG NODIG ZIJN

 1. Centrale sterilisatie-eenheid of kamer;
 2. Extra hand-wasbak in open ruimte;
 3. Aanbeveling dat de gemeenschap een arts-assistent laat komen;
 4. De belanghebbenden in de gemeenschap moeten ervoor zorgen dat er plaats is voor de gezondheidsmedewerkers die aangesteld zullen worden.


Een MoU tussen het DHS, DYDA, de gemeenschap in Duong en de Nederlandse partner EOF met betrekking tot de voltooiing en het beheer van het project is vereist om een ​​effectieve dienstverlening te garanderen. De Bisschop rekent op de Duong Youth and Development Association  om zo snel mogelijk met het opstellen van dit memorandum te beginnen. Zo kan de weg vrij worden gemaakt voor de uiteindelijke opname van de kliniek in de Diocesan Health Services.
In Ghana zijn ze nu bezig met het opstellen van het memorandum en zodra dat klaar is, kunnen we hopelijk samen met Wilde Ganzen weer verder met de laatste essentiële zaken.

Bezoek van secretaris Zuster Juliana Akayeti, van Wa Diocesan Health Service Orthopedische bedden Bezoek aan de kliniek

 

 

 

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016