Aansluiting elektriciteitWilde Ganzen heeft in november 2019 de volgende fase van de Bone Setters Clinic in Duong goedgekeurd. In Ghana zijn ze meteen in december 2019 begonnen met het eerste deel van dit project. Op deze manier kan binnenkort dit gedeelte van de kliniek in gebruik worden genomen. De verdere afwerking van de andere componenten volgt spoedig hierna.
De Duong Youth & Development Association (DYDA) is bezig met het voltooien van de ..... 

basisvoorzieningen voor de Bone Setters kliniek. Daardoor wordt de kliniek straks operationeel voor de behandeling van verschillende soorten fracturen en verstuikingen als gevolg van ongevallen. Deze samenwerking is een stap vooruit voor de traditionele en voor de reguliere gezondheidszorg.

De kliniek is de eerste in zijn soort in Ghana, die de behandeling van fracturen en verstuikingen als gevolg van ongevallen combineert met traditionele praktijken en reguliere medische gezondheidszorg. Tekortkomingen bij de traditionele praktijk op het gebied van algemene hygiëne, sanitaire voorzieningen en verdovingen bij de behandeling van de diverse fracturen, zullen verbeteren.De hygiënische omstandigheden zullen daardoor sterk verbeteren, patiënten liggen voortaan op ziekenhuisbedden in standaardzalen. Ze kunnen worden behandeld door de traditionele beoefenaars en het daarvoor opgeleide medisch personeel. Deze kunnen voorlichten geven over verbeteringen in de gezondheids- en sanitaire praktijken in een klinische omgeving.
Een ander probleem dat met deze nieuwe kliniek/ziekenhuis wordt opgelost is dat patiënten uit een groot gebied en veel dorpen rond Duong niet langer meer ver hoeven te reizen. Ze hoeven niet langer hoger reiskosten te betalen om naar dit district of naar de regionale hoofdstad te reizen om goede gezondheidszorg te ontvangen.

Het doel om dichtbij en op een gemakkelijke manier geografische toegang tot gezondheidszorg zal worden bereikt, met name voor zwangere vrouwen en kinderen.
Het project zal rechtstreeks ten goede komen aan ongeveer dertienhonderd (1.300) mensen in de Duong-gemeenschap en het verzorgingsgebied. Dit gebied bestaat uit ongeveer 250 mannen, 300 vrouwen, 500 kinderen. Daarbij jaarlijks voor 150 verschillende individuele patiënten met een handicap die behandeling zoeken voor fracturen, verstuikingen enz., en ongeveer 100 ouderen. Dit zijn allemaal mensen uit de gemeenschap en het verzorgingsgebied die baat zullen hebben bij de basisgezondheidszorg van de reguliere gezondheidszorg. 
Maar ook bij slachtoffers van ongevallen met aanhoudende breuken en verstuikingen en die nu al van heinde en verre komen voor de traditionele medische behandeling, waarvan het succes algemeen bekend is in Ghana. Deze slachtoffers van fracturen of verstuikingen hebben het voordeel dat ze een unieke combinatie van traditionele en reguliere medische zorg krijgen. Deze combinatie zorgt voor een snellere genezing, met minder pijn en lijden voor de patiënten.

De zelfvoorzienende boeren werken en wonen in deze landelijke samenleving, die wordt gekenmerkt door alomtegenwoordige armoede. De mensen hier, hebben  grote behoefte aan een goede gezondheidsvoorziening.  Het project brengt de gezondheidszorg tegen een betaalbare prijs dichter bij de deur. Ze krijgen de kans om gebruik te maken van hun fundamentele mensenrecht op toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg die hun leven volledig zal veranderen. Met een verandering in hun gezondheidstoestand, gegarandeerd door de kliniek, zullen ze economisch productiever zijn en daardoor zelfverzekerder en in staat om beter voor hun kinderen te zorgen.
De lokale gemeenschap is bij het project betrokken door het graven van het rioolstelsel van de kliniek. Andere ambachtslieden zullen worden gemobiliseerd om de faciliteit te schilderen. Ook andere, kleine werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door het oproepen van de lokale gemeenschap onder toezicht van vier (4) personen die al door DYDA zijn geselecteerd.

20-02-20 Het beter toegankelijk maken van de gebouwen Toegankelijk maken van de kliniek Plaatsen van sanitair Plaatsen sanitair Afwerken van de vloeren Afwerken van de vloeren Afwerken van de veranda's Aansluitpunt voor afwatering Een van de veranda's Overzicht kliniek Zo ziet het er van binnen uit 20-03-22 01.jpg Knoppen voor de ventilators Doorkijkje naar de oude gebouwen op de achtergrond

 

 

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016