Stenen worden gemaaktDe situatie van het onderwijs in de Upper West Region in Ghana is ronduit slecht te noemen. Veel kinderen, vooral meisjes, kunnen niet naar school. Daarnaast is er gebrek aan scholen, leerkrachten en lesmateriaal. Ook is er in de meeste dorpen geen elektriciteit. Om iets aan die achterstand te veranderen heeft de bevolking ons gevraagd hen te helpen met de bouw van een “kenniscentrum”. Er komt een ruimte waar zowel leerlingen als leerkrachten gebruik kunnen maken van allerlei voorzieningen. Er komt een bibliotheek waar niet alleen lesboeken zijn maar ook leesboeken, puzzels voor jongeren, lesmateriaal voor ouderen, o.a. landkaarten.

Natuurlijk komen er ook computers, zodat men via internet toegang heeft tot alle beschikbare informatie. planken liggen klaareen van de gebouwenEr komen televisies met video en/of dvd recorders om het door de regering verplichte "Distance Learning Program" te kunnen volgen en om informatieve films te tonen die men nu nooit te zien krijgt. De locatie die hiervoor is uitgekozen ligt in Ko, Upper West Region in Ghana. In 2008 is er elektriciteit in dit gebied gekomen en daarom zijn de leerkrachten, de leerlingen en hun ouders aan dit project begonnen. Vijftien scholen kunnen straks gebruik van gaan maken van dit centrum.

Stenen liggen te drogenDe leerlingen hebben zand en stenen naar de bouwplek gebracht. Iedereen helpt mee om het project te laten slagen. Dank zij uw steun is de bouw zo goed als klaar. U ziet het, samen hebben we dingen kunnen veranderen.

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016