Gezondheidscentrum in SomboIn het dorp Sombo is in 2003 een gezondheidscentrum gebouwd. Het centrum wordt gebruikt door tien omliggende dorpen. Op dit moment maken nu ongeveer twaalfduizend (12.000) mensen gebruik van de geboden medische zorg.
Er is een voorlichtingsprogramma over familieplanning en aids. Er is ook een kleine apotheek bij het centrum en een ziekenzaal, speciaal voor eerste opvang. Wanneer er ernstige zieken zijn kunnen ze van uit het gezondheidscentrum worden doorverwezen naar een van de grotere ziekenhuizen. Moeders kunnen hier in alle rust, èn in een veilige omgeving, bevallen. 


Bloedonderzoek Health Centre in SomboDaarnaast wordt het centrum gebruikt voor zuigelingenbureau en inentingsprogramma’s. Iedere dag is er spreekuur van 9:00 uur ’s morgens tot ’s middags 12:00 uur. 

Daarna gaat de verpleegkundige op huisbezoek, iets wat in Ghana nog helemaal in de beginfase staat. Door het aansluiten van de waterput is er nu schoon, stromend water in het gezondheidscentrum in Sombo. 

Baby's worden gewogenVlak bij het gezondheidscentrum staan een vijftal scholen en ook die zijn inmiddels aangesloten op de watervoorziening via deze waterput. Eerst moest het water voor het ziekenhuis nog gehaald worden bij een pomp die ca.  2 km van de plek stond. Dat betekent een hele verbetering voor de patienten en hun verzorgers natuurlijk. 

 

 

Leerling uit Sombo helpt mee waterleiding graven

Er zijn leidingen naar alle gebouwen aangelegd zodat ze op deze plek in Sombo gewoon de kraan open kunnen draaien en er schoon water uit komt.

Vijf scholen en het centrum hebben nu schoon drinkwater en hoeven geen kilometers meer te lopen.

 

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016