S.Aid, opvanghuis voor tienermoeders

Al jaren lang trekken veel kinderen vanuit het platteland in het noorden naar de hoofdstad Accra, op zoek naar (vak)onderwijs of werk. Veel van deze kinderen komen uiteindelijk op straat terecht. Daarnaast belanden ook kinderen uit Accra zelf op straat, vanwege de slechte thuissituatie. Accra telt nu circa 20.000 straatkinderen waarvan 7.000 meisjes, de meesten in de leeftijd tussen 10 en 18 jaar. De straatkinderen proberen geld te verdienen om te kunnen overleven en voor veel straatmeisjes is prostitutie vaak de enige manier om aan een inkomen te komen.

 

Prostitutie, verkrachting en het gebrek aan voorbehoedsmiddelen leiden tot hoge aantallen tienerzwangerschappen, onveilige miskramen en seksueel overgebrachte ziekten. Zo worden steeds meer kinderen onder deze omstandigheden geboren, voor wie geen hoop is op een betere toekomst. 'Street Girls Aid' (S.Aid) is een Ghanese organisatie opgericht in 1994.S.Aid heeft een opvanghuis waar 35 tienermoeders drie maanden voor en na de bevalling kunnen verblijven. Tijdens hun verblijf krijgen ze zowel medische hulp als training over kinderopvoeding, familieplanning, HIV/AIDS en persoonlijke hygiëne.

 

 

Er is een opleidingscentrum voor de jonge moeders.De organisatie biedt dagopvang aan hun kinderen in de leeftijdscategorie 0 - 5 jaar zodat de moeders een vak kunnen leren of werkzaamheden kunnen verrichten. Ze moeten in de toekomst zelf voor hun kinderen kunnen zorgen. Het geeft deze jonge meisjes een gerust gevoel dat hun kinderen worden opgevangen.Deze worden ondergebracht bij 4 verschillende kindercrèches van S.Aid in Accra. De moeders betalen ongeveer € 0,20 per dag als kleine vergoeding; hiervan krijgen de kinderen opvang, onderwijs, speelgelegenheid, lunch en een snack. S.Aid werkt al jaren samen met het E.O.F.

 

In dit project wil S.Aid 300 kinderstoeltjes aanschaffen of vervangen. Verder wil men educatiemateriaal bijvoorbeeld, tekstboeken voor taal en rekenen, en puzzels enz. aanschaffen zodat de opvang en leeromstandigheden van de kinderen verbeterd kan worden.De totaal kosten voor dit project bedragen € 6.030,00. Het Equal Opportunity Fund gaat acties voeren die € 3.547,06 zullen opleveren. Helpt u ons dit bedrag bijeen te brengen? Voor een bedrag van € 11,50 kan een stoeltje voor een kind aangeschaft worden. Wilde Ganzen wil hier een bijdrage van € 2.482,94 aan toevoegen. 

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016