De actie op bs den Omgang is afgesloten maar u kunt nog helpen. (update 16 juni 2013)
Ruim 1,5 miljard mensen in ontwikkelingslanden moeten het n.l. nog steeds zonder elektriciteit stellen. Daardoor kunnen kinderen ’s avonds niet lezen of huiswerk maken. Bovendien raken wereldwijd dagelijks 16.000 mensen verminkt door omvallende, giftige kerosinelampen.

Led-lamp op zonne-energie
De WakaWaka (in Swahili betekent het “schitterend licht”), is een lamp op zonne-energie, om wereldwijd aan mensen die rond moeten komen van minder dan $ 2,= per dag veilig licht te geven. Licht dat niet schadelijk is voor hun gezondheid. Het is een sterke, gebruiksvriendelijke lamp, met een clip, zodat die op een lege fles gezet kan worden. Na één dag opladen, kan hij acht uur een kamer verlichten, zestien uur als leeslampje dienen of tachtig uur als nachtverlichting.
WakaWaka’s naar Ghana
De lamp wordt al op verschillende plaatsen in Ghana gebruikt. Groep 8 van BS den Omgang heeft actie gevoerd om samen met stichting EOF er voor te zorgen dat een gezin in Ghana ook een led-lamp op zonne-energie kan aanschaffen. We hopen dat u ons blijft steunt zodat er veel WakaWaka’s naar Ghana kunnen.
Waarom is dit zo belangrijk?
Kerosine is gevaarlijk, belastend voor mens en milieu, het geeft oog- en longproblemen, het is duur en wordt steeds schaarser. De WakaWaka led-lamp is een lamp die werkt op zonne-energie, is regenbestendig en daardoor zowel heel goed binnen als buiten te gebruiken. Naast het verstrekken van de lamp zal er (ook) een programma op de scholen in Ghana worden aangeboden om vooral de kinderen, maar ook hun ouders bewust te maken van de voordelen van het gebruik van de WakaWaka.
Weggooilamp
Het is zeker géén weggooilamp en zal dan ook niet gratis worden verstrekt. De onderdelen van de lamp zijn te vervangen.  Onze partnerorganisatie in Ghana vraagt een kleine bijdrage voor een van te voren afgesproken periode. Daarna wordt de lamp eigendom van het gezin. Dit doen we omdat we uit ervaring weten dat wanneer iets gratis wordt aangeboden dit minder effect zal hebben op de lange termijn.

Doneer een lamp aan een gezin in Ghana door € 20,= over te maken op bankrekening nr: 1463.52.548 t. n. v. EOF Schaijk, onder vermelding van actie WakaWaka. Op deze site wirdt u op de hoogte gehouden van het verloop van dit project. Dank aan iedereen voor zijn of haar steun!

 

 

 

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016