Maandag 13 mei starten leerlingen van groep 8 van BS den Omgang met een actie voor EOF. Deze keer gaan zij geld inzamelen om te zorgen dat leerlingen in Fielmuo een "WakaWaka" krijgen, een lamp die brandt op zonne-energie.  Ruim 1,5 miljard mensen in ontwikkelingslanden moeten het nog steeds zonder elektriciteit stellen. 's Avonds is het vroeg donker en gebruiken kinderen om hun huiswerk te kunnen maken gevaarlijke lampjes. Wereldwijd raken dagelijks door omvallende, giftige kerosinelampen zo'n 16.000 mensen verminkt.

De WakaWaka (in Swahili betekent het “schitterend licht), is een lamp op zonne-energie, gemaakt om aan mensen, die rond moeten komen van minder dan $ 2,= per dag, veilig licht te geven. Licht dat niet schadelijk is voor hun gezondheid. Het is een sterke, gebruiksvriendelijke lamp, met een clip, zodat die op een lege fles gezet kan worden. Na één dag opladen, kan de WakaWaka acht uur een kamer verlichten, zestien uur als leeslampje dienen of tachtig uur als nachtverlichting.
In de bibliotheek van Schaijk, Pastoor van Winkelstraat 11a, is een kleine tentoonstelling ingericht. Er zijn foto's te zien van het project en ook de WakaWaka solar ledlamp, is er te zien.

Meer informatie kunt u ook vinden op de tijdelijke actie-site van BS den Omgang.

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016