De president van Ghana, John Atta Mills, is onverwacht overleden. Hij werd onwel en stierf enkele uren later. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Hij was sinds 2009 president van het West-Afrikaanse land. Mills vierde afgelopen zaterdag nog zijn 68ste verjaardag. Mills wordt opgevolgd door vicepresident Mahama. Mills doceerde in Leiden Na een lange academische carrière, waarin hij in 1985 en 1986 nog doceerde aan de Universiteit van Leiden, ging Mills in de jaren 90 in de politiek.

Tussen 1996 en 2000 was hij vicepresident van Ghana. In 2000 en 2004 verloor hij de presidentsverkiezingen. De verkiezingen van 2008 won hij met een hele kleine marge. In december zou hij weer meedoen aan de verkiezingen. Correspondent Arthur de Leeuw schrijft: Ghana is een bijzonder stabiel land. In andere landen in West-Afrika, zoals Liberia, Mali en Ivoorkust, was het de afgelopen jaren heel onrustig. Het land verdient veel geld met de export van goud en cacao.
Bron: rtl.nl

De Ghanese vicepresident John Mahama is enkele uren na het overlijden van president John Atta Mills dinsdag beëdigd als diens opvolger. Atta Mills overleed op 68-jarige leeftijd, vijf maanden voor het eind van zijn ambtstermijn.
Met de snelle benoeming van Mahama wordt de reputatie van Ghana als een van de meest volwassen democratieën van Afrika bevestigd. In andere Afrikaanse landen vormde het overlijden van de president geregeld aanleiding tot een staatsgreep.
Bij zijn beëdiging zei Mahama dat het land in verdriet is gedompeld. Het overlijden van Atta Mills werd dinsdag gemeld door de staatstelevisie, die zijn programmering onderbrak.

Bron: standaard.be

 

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016