Actueel

Evelyn Dibaar, directeur bij House of Liberation For Empowerment (HOLIFE) werkt al zestien jaar voor en samen met kwetsbare vrouwen en kinderen. Vooral meisjes die de school niet kunnen afmaken vanwege armoede of moeilijkheden met het formele onderwijs. HOLIFE probeert hen te helpen door ..... 
Lees meer: Februari 2020 Beroepsopleidingen Mode & Design en Catering

Bezoek aan de Duong Clinic In opdracht van de Bisschop van Wa bezoeken de diocesaan uitvoerend secretaris, Zuster Juliana Akayeti, van de Diocesan Health Service (DHS) de Duong Bone Setters Clinic. De Duong Youth and Development Association heeft verzocht om de kliniek in Duong te laten beheren door de DHS.
Lees meer: Duong Clinic in beheer bij Diocesan Health Unit 

Aansluiting op elektriciteitsnetIn november 2019 werd door Wilde Ganzen het project voor de Bone Setters Clinic in Duong goedgekeurd. De afwerking verloopt volgens planning. EOF is trots op de mensen in Duong en haar partners in Ghana.  In december 2019 is men begonnen met het afwerken van een gedeelte van de kliniek zodat die in gebruik kan worden genomen.
Lees meer: Maart 2020 Bone Setters Clinic Duong 

Kerstactie 2019 Basisscholen SchaijkDe Kerstactie 2019 over burgerschap op basisscholen d’n Omgang en de Regenboog heeft dit jaar € 1.105,95 opgebracht. EOF dankt iedereen die aan deze actie heeft meegewerkt voor hun inzet met dit mooie resultaat. 

Diploma uitreiking cursus wevenEind december 2018 zijn de certificaten uitgereikt aan de deelnemers van de cursus weven bij HOLIFE. Zoals op de foto’s is te zien was het een feestelijke gebeurtenis onder grote belangstelling. De meisjes zijn prachtig gekleed in hun eigen gemaakte outfit van de door henzelf geweven stoffen. Ze mogen trots zijn op het behaalde resultaat.
Lees meer: diploma uitreiking cursus weven

Leerlingen helpen mee met het opruimenIn januari 2019 hebben leerlingen meegeholpen met het opruimen bij de Bone Setters Clinic in Duong. Er moet nog wel wat werk verricht worden en in de afwerking gaat meestal veel tijd zitten. In december 2018 heeft Sandra v.d. Berg o.a. een bezoek gebracht aan de kliniek.
Lees meer op Grote schoonmaak bij Bone Setters Clinic in Duong 

Subsidieverlening Gemeente LanderdOp 22 januari kregen wij bericht dat de subsidieverlening voor 2019 was goedgekeurd. De aanvraag is beoordeeld volgens de regels van de "Algemene Subsidieverordening" en de "Deelverordening Ontwikkelingssamenwerking". Hartelijk dank aan de gemeente Landerd voor de steun die wij van u mogen ontvangen.

UNOX zorgde voor warme mutsen en erwtensoepDe Nieuwjaarsduik op 1 januari 2019 bij Hartje Groen in Schaijk heeft € 608,67 opgebracht. EOF dankt alle deelnemers, alle gulle gevers, MKB Schaijk voor hun gulle gift en AH Christiaens voor de lekkere chocomel. Iedereen die mee heeft geholpen aan deze dag, reuze bedankt!
Kijk ook op Nieuwjaarsduik 2019

Kerstactie op BS den Omgang en de Regenboog SchaijkIn december 2018 werd voor de tweede keer de Kerstactie op de basisscholen in Schaijk gehouden. Alle leerlingen namen deel aan de "Kerstactie voor een betere wereld" zodat zij bewust worden van de grote verschillen tussen arm en rijk op deze wereld. 

Lees meer op Kerstactie 2018 op basisscholen Schaijk 

MOV   Missie - Ontwikkeling - Vrede De stichting MOV Schaijk-Reek heeft gedurende het jaar diverse activiteiten. Zoals de jaarlijkse fietstocht, de Kerstactie op basisscholen de Regenboog en den Omgang in Schaijk. En voor het tweede jaar ook de Nieuwjaars duik op 1 januari bij Hartje Groen.

Planten van mango bomen bij Don Bosco Special SchoolBegin september heeft Broeder Gracious foto’s gestuurd van het planten van de jonge mango boompjes op de St. Don Bosco Special School. Iedereen heeft meegeholpen, leerkrachten, begeleiders en leerlingen.

 

Lees meer op planten van mango boompjes

Geweven stoffen en kralen in de winkelDe meisjes van de opleiding weven hebben een eigen winkel ingericht in de showroom van het HOLIFE centrum. Ze zijn trots op hun mooie geweven stoffen.
EOF wenst hun succes met de verkoop.

 

Lees meer op HOLIFE

Evelyn Dibaar trots achter het stuurDe directeur van HOLIFE, Evelyn Dibaar, is ontzettend blij met de 2e hands Pick-up die mede dank zij een bijdrage van EOF kon worden gekocht.
Haar medewerkers kunnen nu weer met een gerust gevoel op projectbezoek. 

 

Lees meer op HOLIFE

Met de hand geweven stoffenOpleiding weven
In de afgelopen periode hebben tien meisjes bij de organisatie HOLIFE in Wa, Upper west Region Ghana de opleiding weven gevolgd en geleerd om goed te kunnen weven. Ze zijn nu in staat om o.a. zelf een patroon te ontwerpen en dat over te brengen op de wikkelmolen, iets dat heel belangrijk is bij het weven.

Lees meer op HOLIFE Wa

Landbouw in Sub-Sahara AfrikaShiro Wachira says that Sub-Saharan Africa remains one of the world's most gender-unequal regions, a place where perceptions, attitudes, and traditional roles conspire to limit women’s access to healthcare, education, and economic resources.
To overcome these obstacles, women need greater access to financial services and farm-related credit.

Lees meer op Financial Equality for Africa’s Women Farmers

Algemene Verordening GegevensbeschermingAlgemene Verordening Gegevensbescherming
Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Deze wet is van toepassing op alle bedrijven en organisaties die Europese persoonsgegevens verzamelen en/of verwerken.

Heel Schaijk Bakt voor onderwijs in GhanaHet is - volgens DE BILT - officieel de warmste 22 april ooit gemeten! Aan het eind van de middag werd dáár 26,5 graden gemeten waarmee het oude record (uit 2011) met 0,2 graden werd verslagen. En ook in Schaijk was het zomers warm met maxima van 25 tot 28 graden. Klik voor foto's en info op onderstaande link.

Lees meer op Zomers weer tijdens de braderie

Het hout voor de deuren en kozijnen is binnen gekomenHet hout voor deuren en kozijnen is inmiddels binnen gekomen, 'n paar maanden later dan gepland. Dus wordt er weer hard gewerkt aan de kliniek in Duong. Deze vertraging heeft er mede voor gezorgd dat er achterstallig werk is. Ook prijsstijgingen van materialen en de verschillen in wisselkoersen hebben als gevolg dat de totale kosten van het project zijn opgelopen. Maar ondanks dat, komen we steeds dichter bij de voltooiing van de kliniek.

Lees meer op Bone Setters Clinic project 2016.0702 fase 2 en 3

Eerste Schaijkse Nieuwjaarsduik 1 januari 2018 om 13 uurBij camping Hartje Groen - De Boshut is op nieuwjaarsdag de ALLEREERSTE Schaijkse Nieuwjaarsduik. Om precis 13:00 uur geeft een "werelddorpberoemde" Schaijkenaar het startschot waarna het nieuwe jaar verfrissend gestart kan worden met een duik in het zwemven. Voor de duikers en het publiek is er koek & zopie.

Lees meer op Nieuwjaarsduik op camping Hartje Groen

 

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016