Actueel

Planten van mango bomen bij Don Bosco Special SchoolBegin september heeft Broeder Gracious foto’s gestuurd van het planten van de jonge mango boompjes op de St. Don Bosco Special School. Iedereen heeft meegeholpen, leerkrachten, begeleiders en leerlingen.

 

Lees meer op planten van mango boompjes

Geweven stoffen en kralen in de winkelDe meisjes van de opleiding weven hebben een eigen winkel ingericht in de showroom van het HOLIFE centrum. Ze zijn trots op hun mooie geweven stoffen.
EOF wenst hun succes met de verkoop.

 

Lees meer op HOLIFE

Evelyn Dibaar trots achter het stuurDe directeur van HOLIFE, Evelyn Dibaar, is ontzettend blij met de 2e hands Pick-up die mede dank zij een bijdrage van EOF kon worden gekocht.
Haar medewerkers kunnen nu weer met een gerust gevoel op projectbezoek. 

 

Lees meer op HOLIFE

Met de hand geweven stoffenOpleiding weven
In de afgelopen periode hebben tien meisjes bij de organisatie HOLIFE in Wa, Upper west Region Ghana de opleiding weven gevolgd en geleerd om goed te kunnen weven. Ze zijn nu in staat om o.a. zelf een patroon te ontwerpen en dat over te brengen op de wikkelmolen, iets dat heel belangrijk is bij het weven.

Lees meer op HOLIFE Wa

Landbouw in Sub-Sahara AfrikaShiro Wachira says that Sub-Saharan Africa remains one of the world's most gender-unequal regions, a place where perceptions, attitudes, and traditional roles conspire to limit women’s access to healthcare, education, and economic resources.
To overcome these obstacles, women need greater access to financial services and farm-related credit.

Lees meer op Financial Equality for Africa’s Women Farmers

Algemene Verordening GegevensbeschermingAlgemene Verordening Gegevensbescherming
Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Deze wet is van toepassing op alle bedrijven en organisaties die Europese persoonsgegevens verzamelen en/of verwerken.

Het hout voor de deuren en kozijnen is binnen gekomenHet hout voor deuren en kozijnen is inmiddels binnen gekomen, 'n paar maanden later dan gepland. Dus wordt er weer hard gewerkt aan de kliniek in Duong. Deze vertraging heeft er mede voor gezorgd dat er achterstallig werk is. Ook prijsstijgingen van materialen en de verschillen in wisselkoersen hebben als gevolg dat de totale kosten van het project zijn opgelopen. Maar ondanks dat, komen we steeds dichter bij de voltooiing van de kliniek.

Lees meer op Bone Setters Clinic project 2016.0702 fase 2 en 3

Heel Schaijk Bakt voor onderwijs in GhanaHet is - volgens DE BILT - officieel de warmste 22 april ooit gemeten! Aan het eind van de middag werd dáár 26,5 graden gemeten waarmee het oude record (uit 2011) met 0,2 graden werd verslagen. En ook in Schaijk was het zomers warm met maxima van 25 tot 28 graden. Klik voor foto's en info op onderstaande link.

Lees meer op Zomers weer tijdens de braderie

Eerste Schaijkse Nieuwjaarsduik 1 januari 2018 om 13 uurBij camping Hartje Groen - De Boshut is op nieuwjaarsdag de ALLEREERSTE Schaijkse Nieuwjaarsduik. Om precis 13:00 uur geeft een "werelddorpberoemde" Schaijkenaar het startschot waarna het nieuwe jaar verfrissend gestart kan worden met een duik in het zwemven. Voor de duikers en het publiek is er koek & zopie.

Lees meer op Nieuwjaarsduik op camping Hartje Groen

 

Een STAR voor de leerlingen van den Omgang en de RegenboogOp 14 december 2017 heeft Annie Manders namens EOF (Equal Opportunity Fund) een diapresentatie gehouden voor alle leerlingen van groep 3 en 4. Dat gebeurde op BS de Regenboog waarbij dus ook de leerlingen van BS den Omgang aanwezig waren. De kinderen hadden met meester René eerst kerstliedjes gezongen, tot iedereen er was.

Lees meer: Kerstactie 2017 BS den Omgang en de Regenboog

Dozen met boeken voor de Basisschool en bibliotheek in DuongDe nieuwsbrief van december 2017 is bij de drukker. Als alles goed gaat is hij vrijdag klaar en kan die maandag op de post.
Waarschijnlijk komt die nog mooi op tijd voor de Kerstdagen. U kunt hem al wel digitaal bekijken.

Lees meer: Nieuwsbrief december 2017

Missie Ontwikkeling en VredesvraagstukkenWoensdag 29 november werd in het Parochiecentrum in Schaijk een cheque overhandigd aan stichting EOF. De prachtige bijdrage van € 1.500,= wordt besteed aan het project voor weeskinderen in Fielmuo in samenwerking met de lokale organisatie Orphans Education Foundation.


Lees meer: Donatie MOV fietstocht 2017 voor weeskinderen

Goede boeken dragen bij aan kwaliteitsonderwijs, nr 4 Duurzame OntwikkelingsdoelenHet project "Boeken voor bibliotheek en scholen in Duong" wordt behalve door EOF mede ondersteund door de Duong Youth & Development Association (DYDA), de Ghana Education Service (GES), The Thom Foundation en Wilde Ganzen. Boeken en ander lesmateriaal dragen bij aande verwezenlijking van kwalitatief goed onderwijs, nummer 4 van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Lees meer: Boeken voor bibliotheek en scholen in Duong

FIC-Broeder Albert KetelaarsOp 3 november 2017 werd er gebeld. Broeder Wim Luiten uit Maastricht, met een droevig bericht: Broeder Albert is vannacht overleden. Dit kwam totaal onverwacht; twee weken daarvoor hadden we nog gezellig met elkaar de verjaardag van broeder Maarten gevierd. In februari was Albert teruggekomen naar Nederland.

VAN DEN ELZEN PLANTS ErpBegin september werd EOF gebeld door Henk van den Elzen uit Erp. Hij vertelde dat ze in oktober hun 60-jarig jubileum zouden vieren. Van den Elzen Plants zocht een goed doel met een landbouwproject en koos voor de St. Don Bosco Special School, een onderwijsinstelling voor kinderen met een beperking in het noorden van Ghana.


Klik hier voor meer informatie

Vrouwen dragen zand en water naar de locatieBegin juli hebben we weer foto's binnen gekregen van de Bone Setters Clinic. Ze zijn begonnen met de laatste fase, het stukadoren. Het afwerken duurt wat langer, maar het is duidelijk te zien dat het er straks mooi uit gaat zien. Met een mooie foto van de vrouwen, die het zand en water naar het project dragen en zorgen voor eten.
Lees hier meer over Duong Bone Setters Clinic

 

Bak iets lekkers en maak kans op een WakaWaka23 april staan we -samen met BS de Regenboog- in een stand voor het oude Raadhuis in de Past. v. Winkelstraat in Schaijk. Voor onze jaarlijkse loterij vragen wij vrijwilligers om iets lekkers te bakken. Bijvoorbeeld 'n cake, taart, koekjes, cupcake of 'n lekker krentenbrood. Iedereen die mee bakt, heeft kans om  een WakaWaka te winnen. Bakken kost veel energie maar... als u uw "werkstuk" inlevert maakt u kans een WakaWaka lamp te winnen. Hoe?

Moesland Festival Braderie 201723 April 2017 leek meer op 'n koude herfstdag dan 'n zonnige lentedag. Mensen kregen -lang leve de techniek- rond half drie nog een appje dat het zou gaan regenen. Gelukkig slechts een paar druppels maar het nodigt niet echt uit om naar buiten te gaan. Ondanks dat was er een fantastische opbrengst van €.892,75  voor onderwijsprojecten in Ghana. Hartelijk dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt! 

Klik hier voor meer info en foto's van Braderie Moesland Festival Schaijk 2017 

De dakspanten zijn geplaatstZoals sommigen van u al hebben kunnen lezen in de nieuwsbrief van december 2016 was na enige vertraging -vanwege het regenseizoen- het werk hervat. De spanten zijn geplaatst en in december zijn ze begonnen met de afwerking van dak. Inmiddels liggen bijna alle platen er op. 

Meer informatie op Duong Bone Setters Clinic 

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016