Huub Borrenberghs uit Luyksgestel en Henk Holtslag uit Apeldoorn zijn 26 juni verkozen tot dé vrijwilliger van Nederland en de internationale Mambapoint-vrijwilliger.

Op uitnodiging van NCRV en Mambapoint zat Annie Manders in de jury voor de verkiezingen van de vrijwilliger van het jaar. Samen met Jetty Mathurin, Leo Born en Najiha El Morabit mocht zij de twee winnaars uitkiezen voor de twee categorieën. De uitreiking van de prijzen vond plaats op het eiland Pampus.

Henk Holtslag won met zijn project de titel van Internationale Mambapoint-vrijwilliger. Hij bouwt in ontwikkelingslanden - o.a. Nicaragua, Vietnam, Tanzania, Mozambique, Zambia en de Filippijnen - zogenaamde touwpompen. Met eenvoudige middelen weet hij duurzame resultaten neer te zetten die zorgen voor schoon drinkwater, op een eerlijke en duurzame manier.

 


Huub Borrenberghs is gekozen omdat hij een grote stimulator is van het gemeenschapsleven in Luijksgestel. Hij brengt een grote groep mensen - peuters, kleuters en ouderen - samen.

Kijk ook op de site van NCRVmaakhetverschil

 

 

Na afloop waren er prachtige bloemen voor de juryleden.

 

 

 

 

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016