De PeGeWe fietsvierdaagse is een onderdeel van de Protestantse Gemeente Winterswijk. Elk jaar wordt er een fietsvierdaagse gehouden, waarvan de opbrengst gaat naar goede doelen. Men kon alle dagen starten vanaf de Jacobskerk aan de Markt. Er waren vijf doelen voorgedragen en in overleg met de diaconie van de kerk zijn al deze doelen gehonoreerd. Afgelopen woensdag 21 september kwamen ruim 20 vrijwillig(st)ers naar de Jacobskerk voor de uitreiking van de cheques voor de vijf doelen waar afgelopen zomer met veel enthousiasme voor was gefietst.

De netto-opbrengst van de fietsvierdaagse was ruim € 6.000,= waardoor voor elk doel € 1.250,= beschikbaar was. De vrijwillig(st)ers werden verwelkomd met een heerlijk kopje koffie of thee, koeken en voor diegene die van ver kwamen waren er ook heerlijke broodjes.
Daarna heette de voorzitter van de PeGeWe fietsvierdaagse commissie, Riens den Besten, allen nogmaals welkom. En dankte de aanwezige vrijwillig(st)ers voor hun inzet waardoor het mogelijk was deze fietsvierdaagse weer te organiseren en tot een succes te maken. De vertegenwoordig(st)ers van de organisaties kregen elk één minuut om iets over hun werk te vertellen en daarna werd door de voorzitter van PeGeWe een cheque ter waarde van €1.250,= overhandigd. Dit prachtige bedrag wordt door EOF bestemd voor het waterfilter project in de regio van Bolgatanga.

11-09-21-1-winterswijk-.jpg 11-09-21-2-winterswijk-.jpg 11-09-21-3-winterswijk.jpg 11-09-21-4-winterswijk.jpg 11-09-21-winterswijk-ovehandiging-cheque-pegewe1.jpg

Omdat Winterswijk vlak bij Groenlo ligt, ligt hebben we dat gekoppeld aan een bezoek aan Nedap. We hadden van Ir. Paul de Reus een uitnodiging ontvangen om te komen praten over hoe zij hun kennis en expertise in zouden kunnen zetten voor waterprojecten in Ghana. Het gaat hierbij om de Naiade waterfilter die vervuild water, via ultraviolette straling, zuivert van bacteriën. In het noorden van Ghana is 63% van alle ziektes watergerelateerd. Doordat er geen schoon drinkwater beschikbaar is drinken mensen van vervuilde bronnen zoals stilstaand oppervlakte water of water uit vervuilde rivieren. EOF heeft in het noorden al een vijftal filters staan. Eén in een gezondheidspost, twee op scholen en de andere in de dorpen.

11-09-21-5-winterswijk-naiade.jpg 11-09-21-2-winterswijk-.jpg 11-09-21-3-winterswijk.jpg 11-09-21-4-winterswijk.jpg 11-09-21-winterswijk-ovehandiging-cheque-pegewe1.jpg

Ook Nedap heeft een aantal filters geplaatst in Western Region en is op dit moment bezig met de afronding van dit project.

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

CBF Erkend Goed Doel

1 september 2016