Spreekbeurt

Afhankelijk van de dag waarop je geboren bent, krijg je een naam in Ghana. Daarnaast wordt er ook nog een "lokale" naam gegeven en soms een Engelse naam. Wel leuk dat je aan iemands naam kunt horen wanneer hij of zij geboren is. Kijk zo meteen even verderop in de lijst.
Een beroemd iemand uit Ghana is Kofi Atta Annan. Geboren in Kumasi op 8 april 1938. Hij is een diplomaat afkomstig uit Ghana en was van 1997 tot en met 2006 de zevende secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Ghana is een prachtig, maar ook heel arm land. EOF steunt projecten in de Upper West en Upper East Region, twee van de armste regio’s in Ghana. Heel veel voorzieningen ontbreken in dit deel van het land. Iedereen doet zijn uiterste best om een goede toekomst op te bouwen, maar hulp, of beter gezegd samenwerking, is daarbij heel hard nodig. Het is ook een redelijk vruchtbaar land, rijk aan natuurlijke hulpbronnen zoals goud, bauxiet, olie en hout.

Hieronder kun je informatie vinden over Ghana die je misschien kunt gebruiken voor het maken van een werkstuk of het houden van een spreekbeurt. Allerlei informatie over de geschiedenis, slavenhandel, bevolking, economie, klimaat en symbolen.
Je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen via de contactknop als je nog vragen hebt. Veel succes!!

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

CBF Erkend Goed Doel

1 september 2016