Ontstaan van E.O.F.

EOF is in 1990 ontstaan door een “toevallige” ontmoeting met Robert Yennah uit de Upper West Region in Ghana. Hij studeerde in Parijs aan de Sorbonne, is daar afgestudeerd als Dr. in de Franse Literatuur en is teruggegaan naar zijn land om, zoals hij zelf altijd zei, "zijn eigen mensen te helpen”. Robert geeft Frans op de Universiteit in Accra en is hoofd van het French Department. Wij hebben in 1990 EOF-NL opgericht om hem vanuit Nederland te kunnen steunen om "zijn" mensen in Ghana te helpen. In 1992 is er in Ghana ook een organisatie opgericht onder dezelfde naam EOF-GH. Robert Yennah is de voorzitter van die organisatie en komt zelf uit de Upper West Region.

Visie en Missie

Samen werken aan een duurzame verbetering van het leven van de mensen in Ghana. Voor duurzame en effectieve ontwikkelingssamenwerking richt E.O.F. zich op structurele én kleinschalige verbeteringen voor onderwijs, landbouw en gezondheidszorg op korte, middel en lange termijn. Wij proberen zoveel mogelijk met reeds bestaande lokale organisaties samen te werken. Daarvoor is het nodig dat deze lokale capaciteit wordt verstevigd. Overdracht, opbouw van kennis, en verantwoordelijkheid aan personen, bedrijven, lokale organisaties en de overheid zijn doorslaggevend voor de resultaten. Op die manier vullen de belangen van alle betrokkenen elkaar aan waardoor de keten versterkt en in stand gehouden wordt.

EOF werkt volgens de richtlijnen van het CBF keurmerk en onze activiteiten dragen bij aan het realiseren van de acht millennium doelstellingen.Bovendien kunnen we altijd een beroep doen op een groot aantal vrijwilligers voor diverse werkzaamheden.

Als u zich ook graag wilt inzetten voor de mensen in Ghana en E.O.F. kunt u altijd contact met ons opnemen. Dat kan telefonisch, 0486-464939 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de knop CONTACTEN, bovenaan de pagina. Wij willen u graag meer vertellen.

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

CBF Erkend Goed Doel

1 september 2016