De Groenschool in den Bosch heeft ook in 2010 weer actie gevoerd voor EOF. Dit jaar voor een schooltuin voor het project van de gehandicapte kinderen in Wa. Het is de bedoeling dat deze kinderen in Ghana, onder begeleiding van hun leerkrachten, een kleine boomkwekerij gaan beginnen. Het houden van kleine dieren zoals konijnen, kippen en geiten en de aanleg van een groententuin hoort ook tot de mogelijkheden. Deels omdat ze dan zelf voldoende te eten hebben maar ook om bijv. eieren te verkopen, of groenten die over zijn.

 

De leerlingen en leerkrachten begonnen de actie op school met Djembé spelen. Het klonk geweldig!! Op de kraampjesmarkt was van alles te koop. Eigengemaakte spullen, knuffels, hoefijzers die geluk brachten enz.

Ook kon je een ritje op een pony maken. Er was een echt "wedden dat" zodat er op allerlei manieren geld kon worden geschonken voor het Ghana-project. Het was geweldig om te zien hoe de leerlingen, en natuurlijk de leerkrachten en medewerkers van de Groenschool, zich hebben ingezet voor dit project.

Het eindresultaat mag er dan ook zijn, eem prachtig bedrag van € 2.018,04 dat door subsidie van Wilde Ganzen en NCDO nog wordt vermeerderd. Hartelijk dank aan iedereen die hieraan zijn steentje heeft bijgedragen. Klik op de foto's voor een vergroting.
Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016