Helicon Den Bosch

Ook dit jaar, 2011, heeft de Groenschool (Helicon Opleidingen) in den Bosch gekozen voor een project van EOF. Deze keer helpen zij leerlingen in Ghana die ook graag een opleiding willen volgen aan een landbouwschool in Sirigu, Ghana.
Sirigu en de omliggende dorpen tellen 30.000 mensen. Er is echter geen landbouwschool in de wijde omgeving. Om de praktijklessen in ecologische landbouw beter te organiseren is in 2007 is de organisatie SEISUD opgericht. Daar krijgen ze onderwijs in ecologische landbouw en milieu.

De Groenschool in den Bosch heeft ook in 2010 weer actie gevoerd voor EOF. Dit jaar voor een schooltuin voor het project van de gehandicapte kinderen in Wa. Het is de bedoeling dat deze kinderen in Ghana, onder begeleiding van hun leerkrachten, een kleine boomkwekerij gaan beginnen. Het houden van kleine dieren zoals konijnen, kippen en geiten en de aanleg van een groententuin hoort ook tot de mogelijkheden. Deels omdat ze dan zelf voldoende te eten hebben maar ook om bijv. eieren te verkopen, of groenten die over zijn.

De Groenschool in den Bosch heeft dit jaar actie gevoerd voor een schooltuin voor het project van de gehandicapte kinderen in Wa. Het is de bedoeling dat deze kinderen in Ghana, onder begeleiding van hun leerkrachten, een kleine boomkwekerij gaan beginnen. Het houden van kleine dieren zoals konijnen, kippen en geiten hoort ook tot de mogelijkheden. Deels omdat ze dan zelf voldoende te eten hebben maar ook om bijv. eieren te verkopen, of groente die over is.

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

CBF Erkend Goed Doel

1 september 2016