Groep 8 van Basisschool den Omgang voert samen met E.O.F. actie voor Ghana. Met de Waka Waka solarlamp op zonne-energie, willen zij leerlingen in Ghana licht geven om hun huiswerk te kunnen maken. De leerlingen van groep 8 willen de weeskinderen in Fielmuo, een plaatsje in het noorden van Ghana, graag helpen en een veilige lamp geven. De WakaWaka is een lampje dat werkt op zonne-energie, heel milieuvriendelijk dus.

Als in Fielmuo rond zes uur, half zeven de zon onder gaat, is het pikkedonker! Er is geen elektriciteit in het dorp en dus is er buiten nergens verlichting, ook geen straatlantaarns: donker is echt donker! We zeggen hier wel eens "je ziet geen hand voor ogen". Dat is in Ghana dus echt zo, alsof je je ogen dicht hebt! Daardoor kunnen kinderen 's avonds eigenlijk geen huiswerk meer maken, maar omdat het toch moet, doen ze dat soms met een kaars maar die geeft weinig licht. Dus gebruiken ze vaak een olielampje. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook gevaarlijk! Deze olielampjes branden op (dure) kerosine, en daardoor ontstaan giftige gassen èn..., ze veroorzaken ook veel brandwonden. Helpen jullie mee zodat de leerlingen in Ghana straks een veilige en duurzame WakaWaka lamp kunnen gebruiken? Dat is beter voor hun gezondheid en het helpt brandwonden te voorkomen.

Help mee zoveel mogelijk kerosinelampjes te vervangen door de actie van groep 8 te steunen en MAAK KANS OP EEN WAKA WAKA VOOR U ZELF.
Doneer een lamp door € 20,= over te maken op bankrekening nr: 1463.52.548 t. n. v. EOF Schaijk, onder vermelding van actie BSDO WakaWaka. Of door € 20,= te geven aan juffrouw Marleen of Marjon, leerkrachten op den Omgang.

Klik hier om het formulier in te vullen

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016