Op 7 december heeft Annie Manders uitleg gegeven aan alle groepen over het leven in het noorden van Ghana en over het project waar actie voor wordt gevoerd. Daarna zullen de kinderen in de klas in ruim één week tijd een kerstknutselwerk maken. Op dinsdag 13 december en donderdag 15 december worden ouders in de gelegenheid gesteld om na school dit knutselwerk te kopen. Wij hopen dat alle knutselwerkjes door de eigen ouders worden gekocht zodat ook deze weeskinderen de mogelijkheid krijgen naar school te kunnen.

 

11-12-07-groepen-4-en-5-96-dpi.jpg 11-12-07-tentoonstelling-en-scherm1.jpg 11-12-07-van-boven-af-1.jpg

Weeskinderen
Vooral meisjes zijn minder welkom als zij niet kunnen bijdragen aan het inkomen van hun verzorgers. EOF wil de lokale organisatie in Fielmuo steunen om deze weeskinderen in staat te stellen zelf hun inkomen te gaan verdienen, samen met hun verzorgers.

Project
Het project biedt 27 weeskinderen en 7 verzorgers betere kansen om zelf in hun levensonderhoud te voorzien. Er is eerst onderzoek gedaan naar de beste manier om deze weeskinderen voor te bereiden op de toekomst. Op basis van interviews in Fielmuo, met weeskinderen, verzorgers, lokale leiders en schoolhoofden, is een programma van drie jaar ontwikkeld. Het programma start met een project van een jaar, waarin 27 weeskinderen een praktijkopleiding krijgen.

De “Orphans Education Foundation” (OEF)

De organisatie stimuleert de weeskinderen om hun opleiding op de basis- of middelbare school af te maken. Om hen voor te bereiden op het verdienen van een eigen inkomen organiseert EOF praktijkopleidingen. Deze zijn een noodzakelijke, praktische aanvulling op het reguliere schoolonderwijs. De EOF praktijkopleidingen bestaan uit naai- en weeftrainingen. Zeven verzorgers, vrouwen, krijgen bovendien de mogelijkheid varkens te gaan houden. Bij de verzorging kunnen de jongere weeskinderen, vanaf zes jaar, meehelpen.

De uitvoering
Voor de uitvoering van het project wordt een klein kantoor opgeknapt. Er worden zeven naaimachines en drie weeftoestellen aangeschaft. Praktijkdocenten worden voorbereid op het geven van vakkundige begeleiding aan de weeskinderen. Adviseurs gaan de zeven vrouwen helpen bij het opzetten van varkensstallen en het houden van varkens. De vrouwen krijgen biggetjes om een begin te maken met het verdienen van een inkomen.

Begrotingsposten
Kosten zijn o.a.  de aanschaf van naaimachines en weeftoestellen, de bouw van varkensstallen en de aankoop van biggetjes. Er wordt een kleine, bestaande kantoorruimte opgeknapt en een motorfiets gekocht. De instructeurs worden voorbereid op het geven van praktijklessen aan de weeskinderen en het begeleiden van vrouwen om met succes varkens te gaan houden.
De begroting van het project is € 12.685,26. De Nederlandse stichting Equal Opportunity Fund die (EOF) die vanaf het begin betrokken is geweest bij de ontwikkeling van het project, werft met een scala aan acties € 8.184,04. Wilde Ganzen geeft daaraan een premie van € 4.501,22.

Wilde Ganzen
Het project wordt gesteund door Wilde Ganzen. Uw bijdrage is van harte welkom want die maakt het mogelijk dat 27 weeskinderen (vooral meisjes) en zeven verzorgers (vrouwen) beter voorbereid zijn op het zelf voorzien in hun levensonderhoud. U kunt uw donatie storten op bank rekening 1463.52548 t.n.v. EOF Schaijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016