BS den Omgang

De leerlingen van groep 8 van Den Omgang kregen dinsdagmorgen, 25 juni, de kans om zelf ook een Waka-Waka te winnen.
Om half elf vond de trekking plaats. Natuurlijk gingen alle vingers de lucht in op de vraag wie er mee wilde doen met de loterij! Juffrouw Marion typte dus de namen van alle leerlingen in de computer en de 'fruitmachine' op het digibord deed de rest. Nadat die uitgerold was kwam de naam van de winnaar in het "rood" bovenaan te staan.

Met dank aan en complimenten voor de leerlingen van groep 8 BS den Omgang uit Schaijk! De actie “Een Waka-Waka Solarlamp voor kinderen in Ghana” werd op 14 juni afgesloten met een door de kinderen zelf gemaakte en ingerichte tentoonstelling. Op de tentoonstelling werd duidelijk dat ze, behalve actie voeren voor Ghana, ook veel geleerd hadden. In groepjes werd uitleg gegeven over het verschil tussen Nederland en Ghana aan de aanwezige ouders en belangstellenden.

De groep acht leerlingen van onze school den Omgang hebben een les over Ghana gehad. De leerlingen hebben een presentatie gezien over hoe ze in Ghana leven en hoe het onderwijs daar is. De kinderen in Ghana hebben een kleine school, veel leerlingen en slecht materiaal. Thuis hebben de kinderen kerosine licht, dat is niet alleen slecht voor de longen maar ook erg gevaarlijk. Daarom willen wij een tentoonstelling geven om geld in te zamelen zodat er waka-waka’s aangeschaft kunnen worden.

Groep 8 van Basisschool den Omgang voert samen met E.O.F. actie voor Ghana. Met de Waka Waka solarlamp op zonne-energie, willen zij leerlingen in Ghana licht geven om hun huiswerk te kunnen maken. De leerlingen van groep 8 willen de weeskinderen in Fielmuo, een plaatsje in het noorden van Ghana, graag helpen en een veilige lamp geven. De WakaWaka is een lampje dat werkt op zonne-energie, heel milieuvriendelijk dus.

Op vrijdagmorgen, 16 december, om half negen werd de cheque overhandigd aan Annie Manders van de stichting EOF ofwel Gelijke Kansen. Omdat het regende stonden de deuren wijd open en was iedereen welkom in "het Theater". Het was natuurlijk superspannend voor de leerlingen, hun ouders en de medewerkers van BS den Omgang. Het was druk, niet alleen de kinderen maar ook hun ouders bleven allemaal wachten. En.., het werd heel stil toen het bedrag bekend werd gemaakt.

Dinsdag 13 en donderdag 15 december zijn de kerststukjes verkocht. Het was druk, alle ouders waren gekomen om de mooie "kunstwerkjes" te kopen. Leerkrachten en medewerkers van de school, leerlingen, ouders en soms ook opa's en oma's, waren enthousiast.
Op vrijdag 16 december wordt in het bijzijn van belangstellenden een cheque overhandigd.

Op 7 december heeft Annie Manders uitleg gegeven aan alle groepen over het leven in het noorden van Ghana en over het project waar actie voor wordt gevoerd. Daarna zullen de kinderen in de klas in ruim één week tijd een kerstknutselwerk maken. Op dinsdag 13 december en donderdag 15 december worden ouders in de gelegenheid gesteld om na school dit knutselwerk te kopen. Wij hopen dat alle knutselwerkjes door de eigen ouders worden gekocht zodat ook deze weeskinderen de mogelijkheid krijgen naar school te kunnen.

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

CBF Erkend Goed Doel

1 september 2016