Kleurplatenactie BS de Regenboog23 April 2017 leek meer 'n koude herfstdag dan 'n zonnige lentedag. Mensen kregen -lang leve de techniek- rond half drie nog een appje dat het zou gaan regenen. Gelukkig slechts een paar druppels maar het nodigt niet echt uit om naar buiten te gaan. Woensdag 26 april is de eindstand bekend: €.892,75 en dit bedrag wordt door Wilde Ganzen vermeerderd tot ..... 

.1.339,10 voor EOF onderwijsprojecten in Ghana. Zoals ieder jaar zijn er donaties binnengekomen. Daarom héél hartelijk dank aan iedereen. Sponsors, donateurs, gulle gevers, medewerkers en iedereen die op zijn of haar eigen manier dit mogelijk hebben gemaakt!

Dit prachtige resultaat is haalbaar dank zij de medewerking van de vele vrijwilligers, de taartenbakkers en baksters die dit jaar 42 taarten, brownies, (cup)cakes en een echte OREON-taart hebben gebakken. Zeker ook dank aan de trouwe “klanten” , de voorbijgangers en alle mensen die mee hebben gedaan met de loterij om zo'n ambachtelijk "gebak" te winnen. Ze komen er extra voor naar de stand en vinden het leuk om tussendoor even lekker in het zonnetje te zitten en gewoon genieten.

Het was gezellig in de gezamenlijke stand vóór het oude Raadhuis in Schaijk, leerkrachten van BS de Regenboog helpen ieder jaar mee. Zij zetten zich, samen met EOF, in voor beter onderwijs in de Upper West Region in Ghana. Ze helpen mee met de voorbereidingen voor de kleurplaten wedstrijd. En... weer of geen weer, ze verkopen flesjes gekoeld water, koffie of thee met ’n stukje taart, een broodje knak of een kop soep. Leuk om te weten: dit jaar was voor het eerst meer pindasoep verkocht dan champignonsoep.

Ook dank aan de lokale middenstanders zoals warme Bakker Marcel Sanders die ieder jaar de dozen beschikbaar stelt. En aan Robert van der Bolt, die dit jaar spontaan ons goede doel steunde en verse aardbeien en asperges bracht om te verkopen en daarmee een gedeelte van zijn winst aan onderwijs in Ghana schonk.

klik op de foto's voor een vergroting 

Jos hangt de Wilde Ganzenvlag aan het bordes van het Oude Raadhuis in Schaijk Haar zusje had deze brownies gebakken met veel extra chocola Cupcakes met allemaal verschillende versieringen 's morgens vroeg al twee trotse winnaars Stapels prachtig gekleurde tekeningen en alle kinderen mogen een prijsje uitzoeken Altijd leuk om iets te winnen, een boekje met een potlood erbij En met een rood bonnetje heb je een hoofdprijs gewonnen Dan mag je een wat grotere prijs uitzoeken Ook tussendoor komen kinderen nog een taart brengen, een mooie ster, een ster, die op de vlag van Ghana staat Kinderen doen, samen met hun ouders, mee aan de loterij Of samen met oma en zoeken dan de lekkerste taart uit Kiezen is lastig, er zijn zoveel mooie lekkernijen gebakken Deel de zon taart Een lekkere tulband De stralende ster van de Ghanese vlag In rood, geel, groen, de kleuren van Ghana Warme Bakker Marcel Sanders geeft ieder jaar de dozen voor de taarten Robert van der Bolt bracht lekkere aardbeien en asperges Hoe blij ben je met twee lotjes waarop een prijs is gevallen Spannend om de juiste envelop te kiezen, dat gaat beter met je ogen dicht Lekker even in het zonnetje zitten, met koffie en gebak Gezellige drukte bij de stand, een fijne dag geweest met een geweldig mooie opbrengst voor Ghana

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016