BS de Regenboog stond samen met EOF in de stand op Moeslands Festival. Mede dankzij het juiste braderie-weer was het de hele dag gezellig druk bij de stand. Ieder jaar komen er meer “vaste bezoekers” voor een kop heerlijke pinda- of champignonsoep of broodje “knak” voor het goede doel. En…, ook steeds meer kinderen weten de grabbelton te vinden. Ze weten dat er altijd leuke prijsjes inzitten. Dit jaar hadden we voor de tweede keer onze loterij waarbij taarten, muffins en cakes te winnen waren.

Ouders, leerkrachten en vrienden van EOF hadden verschillende lekkernijen gebakken en beschikbaar gesteld. Iedereen die mee gebakken heeft: SUPER BEDANKT!!
Vanwege het mooie weer waren ’s middags de flesjes water al snel uitverkocht. Albert en juffrouw Hanny -die er een sport en show van maakten- deden hun best om ze aan “Jan en Alleman” te verkopen. Deze keer was de opbrengst voor de aanschaf van WakaWaka’s, een lamp op zonne-energie, zodat de leerlingen in Upper West Ghana op een veilige manier hun huiswerk kunnen maken en niet bij kerosinelampjes of kaarslicht.
Het nettobedrag van € 766,05 door diverse donaties voor, tijdens en na het Festival, bijeengebracht, wordt vermeerderd tot €1.187,40 . Een prachtig resultaat waardoor er tachtig (80) WakaWaka’s naar Ghana kunnen.
Vooraf aan de actie “DEEL DE ZON” was er voor de leerlingen van BS de Regenboog een kleurwedstrijd: ruim tweehonderd (200) bonnetjes werden ingeleverd en de kinderen mochten zelf een prijsjes uitzoeken.
Een bedankje is zeker op zijn plaats voor leerkrachten van BS de Regenboog en voor de werkgroepleden van EOF die deze dag erg actief zijn geweest. Maar vooral dank aan alle bezoekers die dit prachtige resultaat mede mogelijk hebben gemaakt!
Tot slot de prijsvraag over het aantal kaarsjes en het gewicht van de rol lood.  Het lood woog 17,6 kg en het aantal lichtjes was 100. De winnaars hebben dezelfde avond nog hun prijs uitgezocht. Hieronder een aantal foto's, er op klikken voor vergroting.

2014-01-s morgens-vroeg-worden-de-taarten-gebracht-s.jpg 2014-02-wat-is-het-gewicht-van-het-lood-s.jpg 2014-03-stand-is-bijna-klaar-s.jpg 2014-04-bs-de-regenboog-deelt-de-zon-s.jpg 2014-05-kleurwedstrijd-kinderen-mochten-prijsje-uitzoeken-s.jpg 2014-06-leuke-prijsjes-in-de-grabbelton-blijft-spannend-s.jpg 2014-07-een-lotje-en-een-lekkere-cake-s.jpg 2014-08-deel-de-zon-taart-s.jpg 2014-09-en-ook-de-zon-taart-is-gewonnen-s.jpg 2014-10-samen-met-de-juffrouw-op-de-foto-s.jpg 2014-11-gewicht-van-lood-was-176-kg-s.jpg 2014-12-jaap-geeft-gewonnen-armbandje-aan-juf-hanny-s.jpg

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016