BS de Regenboog

Een STAR voor leerlingen van BS den Omgang en de RegenboogOp 14 december 2017 heeft Annie Manders namens EOF (Equal Opportunity Fund) een diapresentatie gehouden voor alle leerlingen van groep 3 en 4. Dat gebeurde op BS de Regenboog waarbij dus ook de leerlingen van BS den Omgang aanwezig waren. De kinderen hadden met meester René eerst kerstliedjes gezongen, tot iedereen er was. De kinderen waren enthousiast, ze luisterden met  aandacht en hadden veel vragen gesteld.


Kleurplatenactie BS de Regenboog23 April 2017 leek meer 'n koude herfstdag dan 'n zonnige lentedag. Mensen kregen -lang leve de techniek- rond half drie nog een appje dat het zou gaan regenen. Gelukkig slechts een paar druppels maar het nodigt niet echt uit om naar buiten te gaan. Woensdag 26 april is de eindstand bekend: €.892,75 en dit bedrag wordt door Wilde Ganzen vermeerderd tot ..... 

BS de Regenboog stond samen met EOF in de stand op Moeslands Festival. Mede dankzij het juiste braderie-weer was het de hele dag gezellig druk bij de stand. Ieder jaar komen er meer “vaste bezoekers” voor een kop heerlijke pinda- of champignonsoep of broodje “knak” voor het goede doel. En…, ook steeds meer kinderen weten de grabbelton te vinden. Ze weten dat er altijd leuke prijsjes inzitten. Dit jaar hadden we voor de tweede keer onze loterij waarbij taarten, muffins en cakes te winnen waren.

Wilde Ganzen steunt onze actiesMede dankzij het prachtige weer was het de hele dag gezellig druk bij de gezamenlijke stand van BS de Regenboog en stichting EOF. Er komen ieder jaar steeds meer “vaste bezoekers” voor een kop heerlijke pindasoep of broodje “knak” voor het goede doel. Dit jaar hadden we voor het eerst een loterij waarbij taarten te winnen waren. Ouders, leerkrachten en vrienden van EOF hadden allerlei taarten gebakken en beschikbaar gesteld voor deze loterij. Iedereen die iets lekkers gebakken heeft: SUPER BEDANKT!!

Ondanks het slechte weer was het behoorlijk druk bij de gezamenlijke stand van BS de Regenboog en stichting EOF. Minder dan andere jaren, dat wel, maar de sfeer was goed. Er komen ieder jaar steeds meer “vaste bezoekers” voor een kop heerlijke pindasoep of broodje “knak” voor het goede doel. Een bedankje is op zijn plaats voor de directeur en  leerkrachten van de Regenboog voor hun jaarlijkse, actieve bijdrage. En natuurlijk ook de leden van de EOF-werkgroep die hun steentje hebben bijdragen.

Eindelijk is het zover, ook de schoenendozen voor de weeskinderen hebben het noorden bereikt. Vandaag kregen we een mail met een aantal foto's. Vervoer naar het noorden is duur en vaak maakt men gebruik van mensen die toevallig een keer naar het noorden reizen en de dozen meenemen. Dan is het gratis maar duurt het wat langer. Het andere probleem is Internet in Ghana - en zeker in het Noorden - dat werkt niet zoals bij ons. Soms is er een paar dagen geen verbinding en dan is er weer eens geen stroom.

In december 2010 werd door kinderen uit Schaijk meegedaan met de actie "schoenendoos" voor de straatkinderen en tienermoeders in Ghana. De dozen ware gevuld met leuke cadeautjes; er was voor iedereen wat.
Op de dozen stond de leeftijd geschreven en of het voor een gezin was, of voor een jongen of meisje. In april zijn de spullen naar Burgh Haamstede gebracht waar alles in een container werd geladen. Die is begin mei vertrokken en begin juli in de haven bij Tema aangekomen. Daar moet alles door de douane worden gecontroleerd.

Op 16 augustus kregen wij een aantal foto's gestuurd van CAS via de e-mail. Vooral het versturen van grote bestanden is soms moeilijk. Het Internet werkt daar niet altijd net als wij het hier gewend zijn. Op de foto's allemaal blije gezichten, sommigen met een brede glimlach. De kinderen van CAS willen graag iedereen bedanken; vooral de Schaijkse kinderen die dit voor hun hebben gedaan. En niet te vergeten natuurlijk de ouders, alle leerkrachten en medewerkers van de basisschool de Regenboog.

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

CBF Erkend Goed Doel

1 september 2016