Kerstactie basisscholen in SchaijkKerstactie 2018 op basisscholen Schaijk
In december 2018 werd voor de tweede keer de Kerstactie op de basisscholen in Schaijk gehouden. Alle leerlingen namen deel aan de "Kerstactie voor een betere wereld" zodat zij bewust worden van de grote verschillen tussen arm en rijk op deze wereld. 

Op beide scholen werd door de vier Schaijkse stichtingen St. Kansarmen Roemenië (Stikaro), St. Equal Opportunity Fund (EOF), St. Hulp Oost-Europa Schaijk en St. Pater Vos India een kleine tentoonstelling ingericht. De kinderen kregen informatie van de vrijwilligers van deze stichtingen over de projecten. Hierdoor leren de kinderen dat onderwijs niet vanzelfsprekend is. Leerlingen konden zelf een klein bedrag doneren en eventueel aan hun ouders vragen of die ook mee wilden doen. Na afloop van de presentatie krijgen ze een envelop mee naar huis waarin ze hun eigen gift, hoe klein ook, in doen. Op woensdag 19 december werden de enveloppen ingeleverd en een dag later werd op de scholen tijdens de eigenlijke kerstviering de totaalopbrengst bekend gemaakt. Deze komt volledig ten goede aan projecten van de vier stichtingen. EOF bedankt het MOV en de scholen voor de prettige samenwerking en natuurlijk de leerlingen en sponsors van het project.

Leerlingen schrijven letters in het zand Tentoonstellingsmateriaal op de scholen Tentoonstellingsmateriaal op scholen Lesmateriaal gemaakt en gekocht in Ghana

 

 

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016