Missie-, Ontwikkelings- en VredesvraagstukkenWoensdagmorgen om 10.00 uur werd in de zaal van het Parochiecentrum in de Pastoor van Winkelstraat in Schaijk een cheque overhandigd aan de stichting EOF. De prachtige bijdrage van € 1.500,= wordt besteedt aan het project van weeskinderen in Fielmuo.

Dit project is gestart in nauwe samenwerking met de Ghanese lokale organisatie Orphans Education Foundation (OEF).Een bijzonder project omdat de weeskinderen bij hun familie worden opgevangen en niet in een weeshuis.
Ze blijven op die manier in hun eigen vertrouwde omgeving en gaan gewoon naar de basisscholen in hun eigen dorp. Dicht bij hun familie, vrienden en klasgenootjes.
Doel van het project is om de dorpsgemeenschappen te wijzen op het belang van opvoeding en onderwijs, vooral voor meisjes.
Belangrijk is om de verzorgers aan te moedigen om hen vooral naar school te sturen.
Met dit project wordt financiële steun verleent aan meisjes die geen ouders meer hebben, of uit één ouder gezinnen komen én aan de kansarme kinderen in het voortgezet onderwijs.
Als ze van school gaan  kan er bijv. een opleidingscentrum worden opgezet waar ze praktijklessen kunnen krijgen. Voor de verzorgers is er een mogelijkheid om kippen, geiten of varkens te houden waarmee ze een eigen inkomen verdienen.

Met dit project doen 27 weeskinderen en 7 verzorgers mee uit totaal 8 dorpen op het platteland in de Upper West Region. De kinderen variëren in leeftijd van 6 tot 21 jaar waarvan 90% meisjes.  Met de focus op de armste kinderen in die dorpen omdat zij anders nooit onderwijs kunnen volgen.

29 november overhandiging cheque met opbrengst van MOV-fietstocht Cheque ter waarde van € 1500,-- van L naar R St EOF, St Pater Vos India, St Hulp aan Oost Europa en St Kansarmen Roemenië Water halen bij de dorpspomp is werk voor vrouwen en meisjes Op deze school kunnen een aantal meisjes verder leren

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016