Uncategorised

Een online interview met Robert Yennah uit Ghana over
de Bone Setters Clinic in Duong, Upper West Region

Interview with Robert Yennah about Bone Setters Clinic DuongDONATIES aan EOF zijn volledig aftrekbaar in aangifte inkomstenbelasting

Word donateur van EOF


HULP DIE ER TOE DOET

 

Contactgegevens:
St. EOF  |  Runstraat 10a  |  5374 ZG Schaijk
of stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het contactformulier.

Help mee aan een directe en blijvende verbetering voor de mensen in Ghana.
Banknummer: NL13 RABO 0146 3525 48 t.n.v. E.O.F. te Schaijk

 

        Algemeen Nut Beogende Instelling


EOF is een CBF Erkend Goed Doel en door de belastingdienst als ANBI
Klik voor meer informatie op de logo's


E.O.F. steunt v.a. 1990 projecten voor
onderwijs, gezondheidszorg, landbouw, water en microkredieten
in de Upper West Region van Ghana
 

Algemene Verordening Gegevensbescherming
Klik hier voor de privacyverklaring

FacebookTwitterDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderwijs is de rode draad in de projecten van EOF. Wij steunen het reguliere onderwijs, maar ook vrouwengroepen en boeren, o.a. door middel van trainingen. Ook speciale groepen, zoals gehandicapte kinderen of tienermoeders. Ook steunen wij beroepsonderwijs en opvang voor vroegtijdige schoolverlaters die vooral praktijkgericht onderwijs krijgen. Alle activiteiten zijn erop gericht dat de mensen in Ghana geholpen worden om op eigen benen te staan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kijk bij de verschillende submenu's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik voor meer informatie op PROJECTEN in het hoofdmenu (via de submenu's) over deze projecten. Of klik hier op de foto's of de kop van het artikel.

DUONG Bone Setters Clinic
Samenwerking tussen traditionele en moderne gezondheidszorg. EOF heeft een projectaanvraag ontvangen voor de medefinanciering van de ontwikkeling en uitbreiding van de Bone Setters Clinic in Duong, een arme gemeenschap in de Upper West Region van Ghana. Het project houdt rekening met behoud van milieu en ecosysteem. Het doel is om de moderne gezondheidzorg met de traditionele medische praktijken van de inheemse artsen te koppelen.

Gehandicaptenonderwijs Wa
Geestelijk gehandicapten zie je maar zelden in Ghana; maar dat komt niet omdat ze er niet zijn. Uit een onderzoek in 1996 kwam naar voren dat meer dan 100 gehandicapte kinderen in en rond de hoofdstad Wa in de Upper West Region rondliepen. Er was voor deze kinderen geen onderwijs of enige andere vorm van opvang; er was voor hen geen enkel toekomstperspectief. Zij werden verborgen gehouden door hun ouders die zich schaamden voor hun gehandicapt kind.

ULLO Landbouwproject weduwen
Via het AJB-fonds worden landbouwprojecten gesteund in de noordelijke regio's in Ghana. De eerste aanvraag via Broeder Bosco voor het weduwenproject in Ullo, is eind april 2013 binnen gekomen. Met dit project werken we samen met de stichting Wilde Ganzen. De aanvraag is inmiddels goedgekeurd en men is volop bezig met de uitveoring van het project. Het staat onder leiding van Bro. Bosco en is een initiatief van de weduwen in Ullo en omgeving.

Landbouwonderwijs Sirigu
EOF werkt in Nederland samen met de stichting Ecologisch Landbouw Project Ghana (ELPG) welke de organisatie SEISUD al vanaf 2007 steunt met o.a. het opknappen van een basisschool en de aanleg van een ecologische schooltuin en de uitbreiding ervan. De leerlingen krijgen er - naast het gewone onderwijs - les in ecologische landbouw en milieu. Het enthousiasme van deze lagere school is overgeslagen op de studenten van de middelbare school en nemen deel aan het schooltuinproject.

Orphans Education Foundation
Aan het project kunnen 27 wezen en 7 verzorgers (een verzorger kan dus 'n ouder of pleegouder zijn) deel nemen. Het gaat hierbij om de armste kinderen binnen de gemeenschap die anders nooit onderwijs zouden kunnen volgen. De leeftijden variëren van 6 tot 21 jaar en het gaat om 90% meisjes. De deelnemers wonen allemaal in afgelegen dorpen op het platteland in de UW Region van Ghana. Het gaat om acht gemeenschappen met ca. 3.750 inwoners.

Bouw Senior High School (SHS) in Hamile
In het Lambussie-Karni district zijn 20 Junior High Schools (JHS) en slechts één SHS. Dit zou dus pas de tweede SHS worden. Het is duidelijk een achtergebleven gebied en de aanvraag is bedoeld om een aantal leerlingen van de 20 JHS te plaatsen en een kans te bieden op goed onderwijs. De dichtstbijzijnde SHS is in een ander district, 20 km verder, geen openbaar vervoer en..., alleen voor jongens.

WakaWaka Solar Light
In november 2012 heeft EOF een aantal WakaWaka Solar-lampen meegenomen naar Ghana. In een pilot werd door diverse doelgroepen beoordeeld of de WakaWaka lampjes voldeden. Bij het werk op het land, op scholen, thuis en in ziekenhuizen. Nadat in diverse dorpen en communities de lampen getest waren, bleek er duidelijk behoefte te zijn aan schoon en veilig licht.

ACTUEEL

è     Donatie voor water- en sanitatieproject

è     Partin, nieuwe brancheorganisatie goede doelen

 

ARCHIEF

è Korendag Schaijk 25 januari 2009

 

Akwaaba betekent "welkom" in de Ghanese taal.

Algemene informatie over EOF

Onderwijs is de rode draad in onze projecten. Wij steunen het reguliere onderwijs, maar ook vrouwengroepen en boeren, door middel van trainingen. Ook speciale groepen, zoals gehandicapte kinderen of tienermoeders. Ook steunen wij beroepsonderwijs en opvang voor vroegtijdige schoolverlaters die vooral praktijkgericht onderwijs krijgen. Al onze activiteiten zijn erop gericht dat de mensen daar geholpen worden om op eigen benen te staan.

EOF werkt zoveel mogelijk met een integrale aanpak. Met alleen aanbieden van onderwijs kom je er immers niet, als bijvoorbeeld kinderen niet naar school kunnen omdat ze moeten meehelpen om een schamel inkomen te verwerven of water moeten gaan halen in een ver gelegen put. EOF heeft dan ook bijgedragen aan projecten op het gebied van werkgelegenheid (landbouw en microkredieten), watervoorzieningen en gezondheidszorg.

EOF wil de mensen helpen om aan hun eigen toekomst te werken, maar zij wil de mensen niet hun eigen verantwoordelijkheid afnemen. We werken dan ook altijd samen met lokale, Ghanese organisaties. Dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat resultaten beklijven. Duurzaamheid, een reële mogelijkheid dat een project kan worden gecontinueerd ook zonder verdere steun van EOF, is steeds het uitgangspunt. Wij leveren vooral een bijdrage aan een goede start. En wij proberen ook de lokale organisaties sterker te maken, zodat deze zelf de mogelijkheid krijgen om bijvoorbeeld hun regering te bewegen hen te ondersteunen.

We beloven niet meer dan we kunnen waarmaken. We beginnen geen projecten als de financiering nog niet rond is. Het is duidelijk dat elke bijdrage vanuit Nederland dan ook zeer op prijs wordt gesteld. Er is daar zoveel te doen. En het is verbluffend om te merken dat je soms met geringe middelen, bijvoorbeeld € 100,- voor een microkrediet, zoveel kunt doen.

Als u geïnteresseerd bent in onze nieuwsbrief die we tweemaal per jaar uitgeven of heeft u vragen, bel ons gerust (06-55701892) of stuur een e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wij willen u graag meer vertellen, waardoor u de toekomst kunt veranderen van die mensen, die op een hele andere plek geboren zijn en daarom geen gelijke kansen hebben. Zij rekenen op u, of, liever gezegd, op ons allemaal. U kunt een donatie overmaken op rekeningnummer 146.352.548 (tnv. EOF Schaijk) eventueel o.v.v. projectvoorkeur.

EOF staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel 's Hertogenbosch onder nr. 41084234 en is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling, nr. 803185832

 


Onder de diverse knoppen links onder het HOOFDMENU staat meer informatie over EOF, over Ghana en de mensen. Het is zeker de moeite waard om even rond te kijken op deze site. We horen graag uw reacties.

 

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016